Rechtbank Rotterdam


veiling frequenties

Veiling 2,6 Ghz-frequenties kan doorgaan

De voorzieningenrechter heeft de verzoeken om voorlopige voorziening van Vodafone Libertel B.V. en KPN B.V. op 16 april 2010 afgewezen.

Vodafone en KPN waren het er niet mee eens dat zij minder frequentieruimte zouden kunnen bemachtigen dan nieuwe partijen op de mobiele telecommunicatiemarkt bij de op 20 april 2010 te beginnen veiling. Verder hebben zij naar voren gebracht dat het niet duidelijk is wanneer hun huidige vergunningen geflexibiliseerd worden, zodat zij voor meer toepassingen te gebruiken zijn dan nu. Ook vonden KPN en Vodafone dat er veel onzekerheden zijn over het vrijgekomen Telfort-spectrum en het mogelijk vrij te komen Orange-spectrum.

De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat er een wettelijke basis is voor de aan KPN en Vodafone opgelegde beperkingen voor het verwerven van frequentieruimte en dat het opleggen van deze beperkingen niet strijdig is met de algemene rechtsbeginselen. De flexibilisering van de huidige vergunningen zal op korte termijn kunnen plaatsvinden. Ook de onzekerheid over het Telfort- en Orange-spectrum behoefde voor de minister van Economische Zaken geen reden te zijn om nu nog niet tot veiling van de 2,6 Ghz-frequenties over te gaan.

Het gevolg van de uitspraak van de voorzieningenrechter is dat de aangekondigde veiling op 20 april 2010 zal kunnen doorgaan.

LJ Nummer

BM1678

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 20 april 2010 Naar boven