Gemeente Haaksbergen


Coalitieakkoord
20-04-2010 Coalitieakkoord
De ontwikkeling van het centrumplan binnen de ruimtelijke en financiële kaders van het vastgestelde Masterplan. Dat is een van de speerpunten waarvoor de drie coaltiepartijen - CDA. VVD en GGH
- zich in de komende vier jaar sterk willen maken. Dit blijkt uit het coalitieakkoord dat de drie partijen op dinsdag 20 april samen hebben ondertekend en gepresenteerd.

De andere speerpunten betreffen onder meer de ontwikkeling van het landelijk gebied, de revitalisering en ontwikkeling van bedrijventerreinen en het wonen. De coalitie zet in op een loskoppeling van de culturele tak van de geplande holdingstructuur Scala/Iemenschoer. De partijen willen voorkomen dat de lokale verankering van muziekschool en theater verloren gaat door regionale opschaling.
De positie van zwembad De Wilder ten opzichte van de gemeente wil men uitgebreid tegen het licht houden. Ook moeten er duidelijke keuzes gemaakt worden in het kader van het gemeentelijk subsidiebeleijd. "De coalitie kiest niet voor de kaasschaafmethode".

De nieuwe samenwerkende partijen vinden dat de gemeentelijke organisatie op allerlei deelgebieden meer moet optreden als regisseur dan als uitvoerder. "Dat leidt uiteindelijk tot een inkrimping van de ambtelijke organisatie, zonder daarbij de belangen van de inwoners uit het oog te verliezen."


+ Coalitieakkoord 2010 - 2014.

Zie het origineel