Gemeente Leeuwarden

Jong geleerd is oud gedaan - basisschooljeugd leert ondernemen

Bron: Gemeente Leeuwarden (16-04-2010)

Bureau Zelfstandigen Fryslân (gemeente Leeuwarden) start maandag 19 april in samenwerking met SC Cambuur het project BizWorld.

Subsidie van het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken, heeft mogelijk gemaakt dat 6 Leeuwarder basisscholen mee mogen doen met dit project. BizWorld laat kinderen van de groepen (7)8 van de basisschool door middel van een spel kennismaken met het ondernemerschap.

Het spel is opgebouwd uit vier sessies die verdeeld over 2 dagen worden geboden door een Leeuwarder ondernemer. Het doel van BizWorld is het bevorderen van kennisoverdracht over het bedrijfsleven en het stimuleren van ondernemerschap bij kinderen op jonge leeftijd. Leerlingen leren de basisbeginselen van ondernemerschap, economie en financiële begrippen. BizWorld is gebaseerd op teamwork en stimuleert samenwerking tussen leerlingen.

De kinderen van groep 8 van Prins Constantijnschool aan de Familie van de Weystraat worden maandag 19 april om 8:30 uur gehaald met de Cambuurbus en zullen om 9:00 uur van start gaan met het programma in het Cambuurstadion.

U bent van harte uitgenodigd om bij het programma aanwezig te zijn.