GVB


Strippenkaart uit op 3 juni 2010

20 april 2010

Wij (Stadsregio Amsterdam, Arriva, Connexxion en GVB) zijn blij met het besluit van de minister om de Stadsregio Amsterdam per 3 juni 2010 ontheffing voor de strippenkaart en andere papieren vervoerbewijzen te verlenen. Dat betekent dat vanaf 3 juni de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs is bij Arriva, Connexxion en GVB in de Stadsregio Amsterdam (voor sterabonnementen wordt een uitzondering gemaakt). De vervoerders in de Stadsregio zijn klaar voor deze stap. De OV-chipkaart is sinds 2006 te gebruiken in de metro van Amsterdam en sinds 2008 ook in trams en bussen van GVB en de bussen van Connexxion in Amstelland-Meerlanden. Bij Connexxion in de Zaanstreek en bij Arriva in Waterland kan de reiziger sinds 2009 in- en uitchecken. Sinds 27 augustus 2009 is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de metro.

Het systeem is stabiel. Het aantal reizigers dat de OV-chipkaart in bus en tram gebruikt, neemt hand over hand toe. In Amsterdam gebruikt ruim 80% van de reizigers de OV-chipkaart, in de regio is dat 55%.

De Stadsregio Amsterdam, Arriva, Connexxion en GVB trekken gezamenlijk op om de reizigers te informeren over het verdwijnen van de strippenkaart. Ook zijn er rond `D-day' weer veel extra medewerkers op de been om reizigers te helpen met de overstap van strip naar chip, zowel bij Arriva, Connexxion als GVB.