Gemeente Voorschoten

Maatschappelijke stages online

VOS maatschappelijk stage 2 Op donderdag 15 april nam de burgemeester van Wassenaar, Jan Hoekema, de nieuwe digitale vacaturebank voor maatschappelijke stages voor Voorschoten en Wassenaar officieel in gebruik. Dit deed hij tijdens een bijeenkomst in de Rabozaal van de Wassenaarse bibliotheek samen met vertegenwoordigers van scholen, maatschappelijke organisaties, de gemeente en de politiek uit Voorschoten en Wassenaar.

Persoonlijke ontwikkeling

De maatschappelijke stage (48-72 uur vrijwilligerswerk, afhankelijk van het soort onderwijs) is met ingang van het schooljaar 2011/2012 een verplicht onderdeel van het schoolprogramma voor middelbare scholieren. Hiermee maken jongeren op een positieve manier kennis met het nut van maatschappelijke inzet. Dat is goed voor de samenleving en voor hun persoonlijke ontwikkeling.

www.maswas.nl

Via de website http://www.maswas.nl/ kunnen scholieren zich nu online oriënteren op een geschikte stageplaats via een speciale vacaturebank. Mas Was staat voor Maatschappelijke Stage Wassenaar Voorschoten. De website is een initiatief van de vrijwilligerscentrale Wassenaar en de stagemakelaars van Voorschoten en Wassenaar.

Scholieren en aanbieders hebben via deze website hun eigen, geheel op hen toegesneden, pagina's. Aanbieders kunnen hun stageplaatsen met een inlogcode direct op het net publiceren. Ook vinden zij er de voorwaarden waar een stageplaats aan moet voldoen, tips hoe jongeren te interesseren voor een stageplek en verschillende stageconcepten.

Scholieren kunnen zich via de website bij de stagemakelaars aanmelden voor een stageplaats. De stagemakelaars brengen de scholieren vervolgens in contact met de betreffende aanbieder.

Meer informatie

Voor meer informatie over maatschappelijke stages in Voorschoten en Wassenaar kunt u kijken op http://www.maswas.nl/.
* 20 april 2010