Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-04-2010

Twee aanhoudingen in verband met schietpartij

BREDA: De politie hield dinsdagnacht twee verdachten aan in verband met een schietincident dat vorige week maandagavond plaatsvond in de Wensel Cobergherstraat. Op de avond van het incident werden er al drie aanhoudingen verricht.

Het schietincident vond rond 22.30 uur plaats bij een flat in de Wensel Cobergherstraat. Een omwonende meldde dat er op straat werd geschoten en daarbij zouden de inzittenden van twee auto's betrokken zijn. Er vielen geen gewonden.
De politie kon de inzittenden van een van de auto's aanhouden. De twee broers van 22 en 23 jaar uit Westervoort en de 18-jarige vrouw uit Arnhem. De verdachten zijn ingesloten en verhoord en enkele dagen later in vrijheid gesteld. Ze blijven verdachten in deze zaak. Aan de hand van onderzoek van de politie werden dinsdag nog twee aanhoudingen verricht. De 21-jarige en 23-jarige Bredanaar werden in de woning van een van de verdachten aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder
onderzoek. De politie heeft bij beide verdachten een huiszoeking gedaan.
De politie sluit meerdere aanhoudingen in verband met dit
schietincident niet uit.

Man aangehouden voor mishandeling echtgenote

BREDA: De politie kreeg maandag om 21.15 uur melding van huiselijk geweld in de Geeren-Zuid. Een 58-jarige vrouw was door haar man mishandeld en naar een buurman gevlucht. Deze alarmeerde de politie. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze tijdens een ruzie met haar man meerdere malen door hem in het gezicht was geslagen. Hierbij was een van haar oren ingescheurd. De vrouw is voor behandeling aan de verwonding naar het ziekenhuis gegaan. Van de vrouw is aangifte opgenomen.
De politie hield de 69-jarige man aan en bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor.

Automobilist zonder rijbewijs 'leent' auto ex

BREDA: De politie hield maandag een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Surveillerende agenten zagen de man op de Slingerweg uit een auto stappen. Bij de politie was bekend dat de man niet in bezit was van een rijbewijs. Hij werd aangehouden. De auto bleek de man bij zijn ex te hebben weggenomen. Het voertuig is in beslag genomen. De politie nam contact op met de vrouw. De 36-jarige vrouw deed aangifte van verduistering c.q. diefstal van haar auto. De man is ingesloten voor verhoor. Hij verklaarde dat hij de auto even had willen lenen, maar hier geen toestemming voor had gevraagd. Hij zou de auto hebben willen terugzetten voor de vrouw er erg in had dat deze weg was. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw op gestolen fiets aangehouden

BREDA: Tijdens een controle in de wijk Blauwe Kei, waarbij agenten controleerden of fietsen als gestolen te boek staan, werd een
32-jarige Bredase gecontroleerd. De fiets waarop ze reed bleek gestolen te zijn. De vrouw verklaarde dat haar man de fiets voor haar had gekocht. De 37-jarige man meldde zich, nadat de politie contact met hem had gelegd, op het politiebureau. Hij verklaarde de fiets op straat te hebben gekocht. In overleg met het OM kreeg de man een schikkingsvoorstel van 300,- voor schuldheling. De verdachte betaalde het bedrag.
De politie heeft de rechtmatige eigenaresse van de fiets op de hoogte gesteld. Zij kan de fiets op het politiebureau komen ophalen.

Politie controleert verkeer

BREDA: Maandag hield de politie een controles tussen 09.00 uur en 17.00 uur op verschillende locaties.

Op de Westerparklaan werden tijdens een verkeerscontrole 26
overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 90 km/u, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.
Op de Ettensebaan werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Er is 1 bekeuring uitgedeeld voor niet-handsfree bellen. In de Julianalaan werden zowel een snelheids- als een algemene controle gehouden. Er werden 2 overtredingen van de maximale snelheid van 50 km/u geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid is 64 km/u. Ook werden er 4 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de
autogordel en 1 voor het rijden in een onverzekerd voertuig.
Op de Effenseweg werd een snelheidscontrole gehouden. 4 bestuurders reden hier harder dan de toegestane 30 km/u. Hoogst gemeten snelheid is 50 km/u.
Op de Haagweg werd een algemene controle gehouden. Er zijn vier automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel en 1 voor niet handsfree bellen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-04-2010 14:29 | © Regio Midden en West Brabant |