Gemeente Dalfsen

Dalfsen maakt ruimtelijke keuzes voor de kernen

20-04-2010

Inloopavonden in de hele gemeente

Dalfsen - Het college van burgemeester en wethouders heeft de toekomstige, ruimtelijke ontwikkelingen, van de kernen op de kaart gezet. In de ontwerp Structuurvisie voor de kernen wordt aangegeven hoe de gemeente denkt over de ruimtelijke invulling voor het wonen, werken en recreëren voor de komende 10 jaar in Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen.
Een structuurvisie voor het buitengebied zal in 2011/2012 in procedure worden gebracht.

Een actuele structuurvisie is zowel in maatschappelijk als in bestuurlijk opzicht van groot belang. Immers de visie geeft richting aan de gewenste ruimtelijke (in-)richting van de kernen. Daardoor kan iedereen beoordelen of een initiatief past in de ruimtelijke structuur op hoofdlijnen, die uiteindelijk op 27 september door de gemeenteraad wordt vastgesteld.
In de structuurvisie wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met het huidige rijks- en provinciale ruimtelijke beleid. Bovendien houdt de structuurvisie rekening met de uitgangspunten die de gemeenteraad met het strategisch document de toekomstvisie "Bij Uitstek Dalfsen, Missie en Visie gemeente Dalfsen 2020" heeft vastgesteld. De toekomstvisie bevat de strategische koers van de gemeente Dalfsen voor het volgende decennium. De Structuurvisie bevat de ruimtelijke uitwerking van dit strategische raadsdocument.

Elke kern heeft haar eigen specifieke kenmerken, kwaliteiten en identiteiten. De bestaande kenmerken en kwaliteiten zijn het uitgangspunten geweest voor de toekomstige ontwikkeling. De verschillende identiteiten van de kernen moeten in ieder geval behouden blijven en bij voorkeur worden versterkt.

Er worden nog inloopavonden gehouden in: Nieuwleusen (21 april in de Ontmoetingskerk), Hoonhorst (22 april in zaal Kappers), Dalfsen (26 april in het gemeentehuis) en Lemelerveld (28 april in het Kulturhus). De inloopavonden beginnen om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur. Tijdens deze inloopavonden kunnen er vragen gesteld worden over de ontwikkelingsrichting van de dorpskernen.

Het ontwerp van de Structuurvisie ligt tot 26 mei ter inzage. Tot die tijd kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen.