Rijksvoorlichtingsdienst

Inge Brakman Voorzitter Raad van Toezicht Staatsbosbeheer

Mr. Inge Brakman (1961) is op voorstel van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij Koninklijk Besluit benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Staatsbosbeheer. Brakman volgt Eelco Brinkman op, die op 1 januari aftrad als voorzitter. Sinds 1 april 2009 is Inge Brakman lid van de Raad van Toezicht van Staatsbosbeheer.

Inge Brakman heeft haar sporen verdiend in de wereld van media en journalistiek. Zij was onder meer voorzitter en lid van het Commissariaat voor de Media en plaatsvervangend algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NvJ). Brakman studeerde Nederlands recht in Amsterdam. De benoeming wordt binnenkort in de Staatscourant geplaatst.

Bestuursfuncties

Inge Brakman vervult verschillende bestuursfuncties. Zij is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek en van het opleidingscentrum de Baak VNO-NCW. Verder is ze lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam en was ze tot voor kort lid van de raad van Commissarissen van Fortis Bank Nederland. Ze is op diverse terreinen adviseur. Ze was onder meer lid van de tijdelijke commissie Innovatie en Toekomst Pers en ze adviseert over de Wet op de Kansspelen. Ook in natuur en landschap bekleedt Brakman bestuurlijke functies: adviesraad Water, Land & Dijken (vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer), vereniging Groen Wormerland en Baggercomité Wormer- en Jisperveld

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Staatsbosbeheer bestaat uit maximaal vijf leden. Zij worden benoemd en ontslagen bij Koninklijk Besluit op voorstel van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De Raad heeft tot taak toezicht te houden op de werkzaamheden van de directie van Staatsbosbeheer en de directie met raad en daad terzijde te staan. De Raad van Toezicht is ingesteld toen Staatsbosbeheer in 1998 bij wet werd verzelfstandigd. De huidige Raad van Toezicht bestaat uit Tjibbe Joustra, Marius Jonkhart, Margreeth de Boer en voorzitter Inge Brakman.