Nieuw lespakket van Enter the T-zone

20/04/2010 16:37

Rai Vereniging

VMBO-ers Voertuigtechniek uitgedaagd door nieuw lespakket van Enter the T-zone

Vanaf vandaag kunnen docenten VMBO-voertuigtechniek met de Truck Montage Kit van Enter the T-zone een interactieve les verzorgen voor 3e en 4e-jaars VMBO-leerlingen. Enter the T-zone heeft dit lespakket ontwikkeld om meer aandacht te besteden aan de truckbranche. Enter the T-zone is een initiatief van BOVAG en RAI Vereniging. In samenwerking met de Innovam Groep, OOMT en Fontys Hogescholen is het nieuwe lespakket tot stand gekomen.

De docent krijgt met dit nieuwe lespakket alle tools aangereikt om de vele aspecten van de wereld van de truckbranche aan 3e en 4e-jaars VMBO-ers Voertuigtechniek te presenteren. De Truck Montage Kit is gevuld met onderdelen waar trucktechnici dagelijks mee werken. Met behulp van een presentatie op DVD geeft de docent een interactieve les. Weetjes en vragen bij korte films en de onderdelen dagen de jongeren uit actief deel te nemen aan de bijzondere les.

RAI Vereniging

Jeroen van de Braak, adjunct-secretaris afdeling Auto's RAI Vereniging, is verheugd met het resultaat. "We zijn al een aantal jaar actief bezig om trucktechniek te promoten en te zorgen voor een betere instroom. Trucktechniek is een heel mooi vak, maar vaak onbekend bij de leerlingen. Met deze Truck Montage Kit heeft de docent de juiste tools om hen kennis te laten maken met de truckbranche en de trucktechniek".

BOVAG

Aad Verkade, Manager BOVAG Truckdealers, sluit zich daarbij aan. "Enter the T-zone brengt trucktechniek dichter bij 3e en 4e-jaars VMBO-ers Voertuigtechniek. Velen van hen hebben nog nooit echt een truck van buiten en binnen kunnen bekijken. Zij zien in het technieklokaal en in de boeken vooral tweewielers en auto's. Als VMBO-ers de wereld van trucktechniek niet kennen, kunnen ze ook geen goede afweging maken wat ze met voertuigtechniek willen gaan doen. Velen kiezen dan voor autotechniek. Trucktechniek komt amper bij hen op. En dat kan beter, want trucktechniek is niet alleen een interessant en dynamisch beroep, er is ook volop werkgelegenheid in deze branche. Met veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Tijd dus om de wereld van trucktechniek naar de leerlingen toe te brengen in de klas."

Het lespakket is met veel zorg samengesteld. Betrokken waren Fontys Hogeschool en de Innovam Groep om te zorgen dat het aansluit bij het niveau van de leerlingen. De Innovam Groep is het kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche en gaat de Truck Montage Kit distribueren.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl