Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer met geweld beroofd: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 20-4-2010 16:26:30

ARNHEM- De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving met geweld van een 18-jarige jongen uit die plaats. De beroving vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 11 april op de Huissensedijk. De jongen raakte door het incident gewond aan zijn gezicht.

De jongen fietste die nacht rond tien voor vier over de Huissensedijk in de richting van Rijkerswoerd toen er hoogte van de Peppelenweide plotseling een gedaante vanuit het struikgewas de weg op kwam. De Arnhemmer kon nog net op tijd de persoon ontwijken en fietste door waarna er een paar meter verder twee personen uit het struikgewas vandaan kwamen. Het slachtoffer zou op dat moment van zijn fiets zijn geslagen waarbij hij met zijn gezicht op het wegdek terecht kwam. De jongen zou hierdoor korte tijd bewusteloos zijn geweest. Toen hij weer bij bewustzijn kwam zouden de personen uit het zicht zijn verdwenen en bleek zijn fiets kapot te zijn. Ook ontdekte het slachtoffer dat zijn portemonnee en zijn Iphone gestolen waren. De Arnhemmer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor zijn verwondingen die hij door de beroving opliep.

Getuigen
De politie roept de hulp in van getuigen. Heeft u die nacht van zaterdag op zondag 11 april iets gehoord of gezien op de Huissensedijk of in de omgeving van deze locatie meldt u dat dan bij de politie. Volgens de verklaringen van het slachtoffer zouden er mogelijk drie personen betrokken zijn bij de beroving. U kunt de politie bereiken via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-0700. (040006)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---