Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 20-04-2010

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield maandag tegen 16.30 uur een 72-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De agenten zagen dat de man, die onvast ter been was, in een auto stappen en wegrijden. In de Mgr. Frenckenstraat werd de automobilist staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse onderging. Hieruit kwam geen eenduidige uitslag, waardoor bloed van de verdachte is afgenomen voor een bloedproef. Het rijbewijs van de man is
ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagochtend een 23-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin en diefstal. De 20-jarige vrouw uit Oudenbosch deed eind december 2009 aangifte van de mishandeling en diefstal van haar mobiele telefoon. De man zou haar bij de keel hebben gegrepen en haar hard in haar buik hebben gestompt omdat hij dacht dat ze zwanger van hem was en hij dit niet wilde. De politie startte een onderzoek. De man werd gesignaleerd als verdachte, aangezien hij geen vast verblijfadres had. De Bergenaar meldde zich dinsdag op het politiebureau in verband met een aantal openstaande vonnissen. Hierbij bleek hij nog gesignaleerd te staan voor de mishandeling en diefstal en hij werd aangehouden. De verdachte ontkende tijdens verhoor alle beschuldigingen.

Aanhouding voor gewapende overval

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag een 25-jarige Roosendaler aan voor betrokkenheid bij een overval op een tankstation aan de Van Beethovenlaan in december 2009.
Op de avond van 11 december kwam tegen 20.00 uur een gemaskerde man het winkeltje van het tankstation binnen en bedreigde de caissière met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie startte een onderzoek en deed onder andere een sporen- en een buurtonderzoek. Ook werden verklaringen van meerdere getuigen opgenomen.
Aan de hand van het onderzoek werd de 25-jarige man aangehouden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-04-2010 16:39 | © Regio Midden en West Brabant |