Gemeente IJsselstein


IJsselsteinse financiën wel degelijk goed op orde

Rond de presentatie van de nieuwe wethouders en het coalitieakkoord van VVD, CDA en D'66 werd gisteren en vandaag door Radio M en RTV-Utrecht in de media gemeld, dat in die coalitie een belangrijke rol is weggelegd voor de financiën omdat de gemeente IJsselstein die niet op orde heeft.

Het nog zittende college van burgemeester en wethouders van PvdA, VVD en Groen Links hecht eraan om - in tegenstelling tot die onjuiste berichtgeving - met nadruk te verklaren, dat de financiële positie van IJsselstein wel degelijk goed op orde is.

In goede samenwerking met de voormalige gemeenteraad heeft het college met veel energie en doorzettingsvermogen de bij zijn aantreden aangetroffen zeer omvangrijke financiële problematiek - mede tot uitdrukking komend in de opgelegde `curatele' van de provincie - geheel weten op te lossen. Ook het preventieve provinciale toezicht is opgeheven.

De begrotingspositie van IJsselstein toont momenteel - ook na de door de raad nog vast te stellen jaarrekening 2009 - een sluitend en gezond meerjarenperspectief 2010-13 met in alle jaarschijven een positief begrotingssaldo (van de 29 Utrechtse gemeenten zijn er nog slechts 8 hierin geslaagd). Verder zijn deugdelijke buffers ingebouwd voor onvoorziene tegenvallers.

Voor de constatering van het niet op orde zijn van de IJsselsteinse financiën bestaat dan ook geen enkele deugdelijke grond.