Gemeente Alphen aan den Rijn

Oranje Nassausingel hervat

Werkzaamheden Oranje Nassausingel hervat

Dinsdag 20 april worden de reconstructiewerkzaamheden aan de Oranje Nassausingel hervat. De werkzaamheden hebben enkele weken stil gelegen doordat in de fundering ander materiaal werd aangetroffen dan vooraf uit onderzoek was gebleken. Als alles volgens planning verloopt, is de reconstructie eind juni 2010 afgerond. Dit is slechts een maand later dan de oorspronkelijke planning.

Duurzame oplossing
Na de strenge winter, heeft nu ook de fundering tot enige vertraging in het werk geleid. Tijdens het afgraven van de fundering, bleek in het verleden ook ander materiaal gebruikt te zijn dan uit steekproeven naar voren was gekomen. Nader onderzoek moest uitwijzen of het materiaal hergebruikt kon worden. Wethouder Hans Groen in t Wout is voorstander van een duurzame oplossing. Natuurlijk hadden we alles af kunnen voeren en nieuw funderingsmateriaal laten komen. Maar wij geven de voorkeur aan hergebruik. Daarom hebben wij nader onderzoek laten doen en een advies gevraagd aan de Milieudienst West-Holland. Gebleken is dat het om een vrij toepasbare bouwstof gaat, die wij met gebroken betonpuin moeten mengen om het als bruikbaar funderingsmateriaal te kunnen hergebruiken.

Planning werkzaamheden
Volgens de nieuwe planning is eind juni 2010 de Oranje Nassausingel volledig gerenoveerd. De aansluiting van de Willem de Zwijgerlaan is dan ondergeschikt gemaakt aan de doorgaande route President Kennedylaan Oranje Nassausingel. Ook is dan het nieuwe BergBezinkBassin (BBB) aan de Wielewaalstraat klaar en een deel van het riool onder de Willem de Zwijgerlaan vervangen.

Ter hoogte van de nieuwe sportschool aan de President Kennedylaan komt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de sloot langs de Oranje Nassausingel. Deze brug zal aansluiten op het nieuwe fietspad langs de sportvelden en de Oranje Nassausingel ter hoogte van de Thorbeckestraat. Dit wordt de nieuwe langzaamverkeersroute van en naar het centrum. Alle wegwerkzaamheden binnen de gemeente zijn te volgen op www.alphenopweg.nl.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn