FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: personeel Sabic Bergen op Zoom dreigt met acties voor goede cao

Bij Sabic Innovative Plastics in Bergen op Zoom dreigen cao-acties. De werknemers van het bedrijf hebben het eindbod van hun baas afgewezen. Als in een overleg komende vrijdag met FNV Bondgenoten Sabic niet alsnog op de eisen van bond in gaat, dan krijgt het bedrijf een ultimatum en komen acties heel dichtbij.

Bestuurder Liliane Schoone van FNV Bondgenoten: "Het eindbod van Sabic is volstrekt onvoldoende. De mensen hebben bij de vorige cao bewust ingeleverd, omdat Sabic veel last had van de crisis. Nu gaan de zaken weer beter en daar hoort voor het personeel een fatsoenlijke loonsverhoging bij. Zeker nu de werkdruk stijgt, omdat het aantal orders wat toeneemt en Sabic niet structureel de plekken invult van mensen die met pensioen gaan."

Aanstaande vrijdag heeft Schoone nog een gesprek met Sabic gepland staan. "Ik ga daar zorgvuldigheidshalve naar toe," aldus Schoone. "Maar ik heb ze per brief al laten weten, dat als ze dan niet op onze eisen ingaan, ik met de werknemers acties ga voorbereiden." De actiebereidheid onder mensen is groot, weet Schoone: "En dat terwijl Sabic dit jaar 40 jaar in Bergen op Zoom zit en de mensen liever een feestje hebben dan een staking."

Bij Sabic IP in Bergen op Zoom werken rond de 1400 mensen.