Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
RO THEATERWEEK
DI 20 T/M ZO 25 APRIL

TOPVOORSTELLINGEN BRANDEN EN BAAL KEREN TERUG

Tijdens de Ro Theaterweek keren de succesvolle voorstellingen Branden en Baal voor één keer terug in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Daarnaast wordt via een uitgebreide randprogrammering iedereen uitgenodigd om kennis te maken met de diverse Ro producties, acteurs, regisseurs en het nieuwe theateraanbod van het Ro Theater. Om de toegankelijkheid en gastvrijheid te vergroten heft het Ro Theater bij wijze van uitzondering geen toegangsprijzen: het publiek bepaalt na afloop zelf de bijdrage.

PROGRAMMA
Branden, onder regie van Alize Zandwijk, werd februari 2010 zeer positief ontvangen door pers en publiek. Tijdens de Ro Theaterweek staat het stuk, met een gemengde cast van Ro acteurs, gastacteurs en Rotterdamse vrouwen, drie avonden in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Ook het op internationale festivals veelvuldig geprogrammeerde Baal (seizoen 2007-2008) keert voor één keer terug naar de schouwburg, waarna de voorstelling afreist naar het International Arts Festival of Castilla y León in Salamanca. Daarnaast wordt in een uitgebreide randprogrammering door diverse kunstenaars en theatermakers ingegaan op het thema `voorbij de schaamte'-de rode draad van alle getoonde voorstellingen tijdens de Ro Theaterweek. Op en rond het Schouwburgplein wordt een openbare repetitie gehouden van Jetse Batelaans nieuwste voorstelling Straat. De week wordt zondagmiddag afgesloten met Ro Radio, een hoorspel met Ro acteur Jack Wouterse in samenwerking met Radio Rijnmond.

PROGRAMMERING THEATERSEIZOEN 2010-2011
Tijdens de Ro Theaterweek wordt ook de programmering van het nieuwe Ro seizoen bekend gemaakt. Na Onschuld en Het Laatste Vuur ensceneert Alize Zandwijk het nieuwste stuk van de toonaangevende Duitse toneelschrijfster Dea Loher: Dieven, een zwarte komedie over eenzame stadsbewoners die elkaar onder de vreemdste omstandigheden ontmoeten. In de nieuwe voorstelling Hondsdagen zal Zandwijk werken met acteurs en dansers. Gerardjan Rijnders schrijft en regisseert montagestuk Amazones over Leni Riefenstahl, gebaseerd op Penthesilea van Heinrich von Kleist. Arjan Ederveen schrijft voor het Ro Theater de familievoorstelling Moord in de Kerststal, onder regie van Pieter Kramer. Ederveen keert komend seizoen ook terug in de voorstelling Tocht, (regie: Alize Zandwijk) waarin hij en Jack Wouterse twee vrouwen spelen die worstelen met ouderdom en eenzaamheid. Voorafgaand aan en tijdens de Ro Theaterweek zijn alle Ro acteurs en regisseurs beschikbaar voor interviews en voorbeschouwingen.

RO THEATERWEEK 2010: DIT PERSBERICHT BEVAT TWEE PAGINAS




PERSBERICHT RO THEATERWEEK 2010 WWW.ROTHEATER.NL/THEATERWEEK

PROGRAMMA RO THEATERWEEK 2010
DI 20 T/M ZO 25 APRIL
ROTTERDAMSE SCHOUWBURG

BAAL
dinsdag 20, woensdag 21 april, 20.15 uur
Voorafgaand aan de voorstelling zingt een Rotterdams koor Brechtliederen tekst Bertold Brecht
regie Alize Zandwijk
vertaling Tom Kleijn
dramaturgie Liet Lenshoek
muziek Beppe Costa
decor Thomas Rupert
kostuums Sabine Snijders
licht Casper Leemhuis
met Beppe Costa, Goele Derick, Hans Leendertse, Hannah van Lunteren, Gijs Naber, Sylvia Poorta, Bart Slegers, Fania Sorel

BRANDEN
donderdag, 22, vrijdag 23, zaterdag 24 april, 20:15 uur tekst Wadji Mouawad
regie Alize Zandwijk
vertaling Tom Kleijn
dramaturgie Liet Lenshoek
muziek Oleg Fateev
decor Thomas Rupert
kostuums Sabine Snijders
licht Marc Heinz
met Goele Derick, Nasrdin Dchar, Yahya Gaier, Nastaran Razawi Khorasani, Mahnaz Morrowatian, Bright Omansa Richards, Esther Scheldwacht en Fania Sorel STRAAT
woensdag 21 april, 13.00 uur, do 22 t/m za 24 april 11.30 ­ 20.00 uur regie Jetse Batelaan
dramaturgie Tobias Kokkelmans
decor Rotterdam, waaronder het Schouwburgplein
met Jacqueline Blom, Hannah van Lunteren, Rogier Philipoom, Sylvia Poorta, Bart Slegers

RO RADIO
zondag 25 april, 15:00 uur.
Live hoorspel met onder andere Jack Wouterse, in samenwerking met Radio Rijnmond

Publiek kan zich aanmelden voor de voorstellingen via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg, telefoon 010 4118110. Kaarten voor de Ro Theaterweek kunnen ook online worden besteld via www.rotheater.nl/theaterweek. Aan de reservering zijn geen kosten verbonden.

Noot voor de redactie (