Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T en U I T N O D I G I N G

Haags voortgezet onderwijs werft jonge leraren met online campagne

Dinsdag 20 april kick-off van online wervingscampagne voor jonge docenten in het Haagse voortgezet onderwijs

'Leraar. Elke dag een andere baan' laat veelzijdig leraarsberoep zien

Onderwijswethouder Sander Dekker (Den Haag) geeft dinsdag 20 april in het Ketelhuis van de Caballero Fabriek de aftrap voor de online wervingscampagne 'Leraar. Elke dag een andere baan'. Deze campagne is een initiatief van De Rode Loper, een club van 41 scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

De nieuwe campagne richt zich op bovenbouwleerlingen havo en vwo, en op bachelorstudenten van hogescholen en universiteiten die in de regio Den Haag wonen. Het doel is jongeren enthousiast te maken voor het leraarsberoep, en dit via internet te doen omdat dit een zeer belangrijk onderdeel is geworden van het dagelijkse (sociale) leven van deze leeftijdscategorie. De campagne maakt gebruik van een website, www.elkedageenanderebaan.nl, online advertenties op zoekmachine Google, sociale netwerksite Hyves, handelsplatform Marktplaats, Haagse en regionale websites en studentenwebsites. De campagnewebsite geeft informatie over de vele aantrekkelijke rollen van een leraar en over de interessante opleidingen tot leraar. Ook wordt duidelijk gemaakt waarom leraren trots zijn op hun vak, en wat de sterke punten zijn van de Haagse regio als werkomgeving.

Programma
De kick-off vindt plaats van 16.00-17.00 uur in het Ketelhuis van de Caballero Fabriek, Saturnusstraat 60, 2516 AH Den Haag. Naast wethouder Dekker levert expert Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group een inhoudelijke bijdrage. Intelligence Group is een gerenommeerd bureau voor onderzoek van de arbeidsmarkt. Ook leerlingen en studenten zullen tijdens de kick-off hun mening geven over de gestarte wervingscampagne voor leraren.

De Rode Loper
De Rode Loper is een initiatief van 41 scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Doel van dit samenwerkingsverband is meer bevoegde leraren voor de Haagse regio te vinden en de kwaliteiten van de ervaren docenten over het voetlicht te brengen. Het integrale plan van aanpak van De Rode Loper is te downloaden van www.derodeloper.nu

Den Haag, 15 april 2010

---

Noot voor redacties