Evangelische Omroep


-Persbericht Moraalridders-

Moraalridders, dinsdag 20 april
21:15 uur, Nederland 2
Presentatie: Tijs van den Brink en Andries Knevel

Te gast: Ayaan Hirsi Ali en een mystery guest van PvdA-huize

De Moraalridders praten met Ayaan over haar oproep aan de kerken de concurrentie aan te gaan met de Islam. Onder het motto: liever een lieve Jezus dan een agressieve Mohammed, zegt Ayaan: als mensen dan toch willen geloven, kunnen ze maar beter christen worden. Spant ze daarmee de kerken niet voor haar eigen Verlichtingskarretje? Voor Ayaans aanwezigheid geldt overigens een 'vulkanisch' voorbehoud: de aswolk in het Europese luchtruim zou haar komst nog kunnen verhinderen.

Mystery guest PvdA
De nu nog niet onthulde nummer 2 van de PvdA-kandidatenlijst schuift morgen direct al in Moraalridders aan. De PvdA maakt de lijst morgen (dinsdag) pas rond 17.00 uur bekend. Gezien de mannelijke nummer 1 - Job Cohen - is het zeker dat de nummer 2 een vrouw zal zijn, want de partij bouwt de lijst op volgens het principe man-vrouw-man-vrouw.
Met deze vrouwelijke nummer 2 een gesprek over het leven in de schaduw van Job Cohen en over de kritiek op het PvdA-verkiezingsprogramma: wordt er nu te veel of te weinig bezuinigd? En waarom nu al praten over nationale akkoorden waarbij het niet uit lijkt te maken wat de inhoud van die nationale akkoorden zal zijn? Willen kiezers niet vooral weten wat de sociaal-democraten nu eigenlijk zelf willen?


---------