Gemeente Waddinxveen

Wijkplatforms

Openingsfeest speelplekken Waddinxveen
openingsfeest waveboard clinic

Woensdag 14 april werd een openingsfeest gehouden voor de vernieuwing van 16 speelplekken in Waddinxveen. Dit feit werd gevierd op de vernieuwde speelplek aan de Wingerd.

Wethouder Dirk Lont (o.a. groenvoorzieningen) en wethouder Dorenda Gerts (o.a. speelvoorzieningen) verzorgden het officiële gedeelte van de opening. Middels het oplaten van een tros ballonnen en het doorknippen van het lint verklaarden zij de speelplek geopend.

Â

Wethouder Gerts over de speelplek de Wingerd: âHet is een mooie plek geworden waarbij een bijzondere combinatie is gevonden tussen spelen en fitness.âÂ

Wethouder Lont beaamt dit: âDe combinatie van spelen en bewegen is een goede innovatie.â

Â

samen lintje knippen en ballonnen oplaten

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Na het officiële gedeelte was er voor iedereen een hapje en een drankje. Voor de kinderen was er nóg een traktatie; zij konden meedoen aan een minicursus waveboarden. Waveboarden is een combinatie van snowboarden, skateboarden en surfen. De kunst is om evenwicht te vinden op het board dat slechts op twee wielen rust.

De kinderen zijn enthousiast en proberen hun balans te vinden op het wiebelende board. Dat gaat niet overal even goed. âHet lijkt heel makkelijk, maar dat is het echt nietâ, merkt een jongen op die er langs de kant naar staat te kijken.

Â

de teostellen uitproberen hapje en drankje

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Het zonnige weer was de kers op de taart en maakte het een geslaagd openingsfeest. Het Wingerd trapveld is alvast een succes. De overige 15 plekken, waarvoor de opening van De Wingerd trapveld ook als symbolische start diende, zijn in afronding.

Â