Dura Vermeer

Amsterdam - 20 april 2010

Rijksweg A200 zes weken eerder opgeleverd

Ruim zes weken eerder dan gepland heeft Dura Vermeer Infrastructuur Midden West de Rijksweg A200 opgeleverd. Een topprestatie, zeker gezien de aanwezige hindernissen.

De werkzaamheden aan de Rijksweg A200 stonden gepland van 25 januari tot en met 14 mei. Vanwege het winterweer werd die startdatum verlaat waardoor ook de einddatum in gevaar dreigde te komen. Door onder andere het straatwerk te vervangen door asfalt zijn de parallelweg en het fietspad ruim op tijd in gebruik genomen.

Door de grootschalige werkzaamheden was de Rijksweg A200 tussen de Amsterdamsevaart en het Rottepolderplein gedurende het hele weekend van 20 en 21 maart afgesloten, met lange files tot gevolg. De vervolgwerkzaamheden stonden officieel voor het vierde weekend in april gepland. Gezien de verwachte toestroom van publiek voor de festiviteiten rondom de bloemencorso heeft Dura Vermeer Infrastructuur Midden West alle zeilen bijgezet om voor deze datum de werkzaamheden afgerond te hebben. De grote inzet en teamwork van de ploeg heeft er uiteindelijk toe geleid dat de oplevering zes weken eerder dan de geplande einddatum heeft plaatsgevonden.

De één kilometer lange Rijksweg A200 is in één weekend omgelegd en aangesloten op de bestaande wegen. Het project maakt deel uit van een groter project van de gemeente Haarlem waarbij een aantal wegen waaronder de Rijksweg A200 wordt verlegd. Uiteindelijk wordt er in 2012 een FlyOver gebouwd ter verbetering van de bereikbaarheid van de binnenstad Haarlem en bedrijventerrein Waarderpolder.