Dura Vermeer

Maarssen - 20 april 2010

Oplevering terreininrichting gemeentehuis Goudestein

Dura Vermeer Infrastructuur Midden West heeft met een feestelijke opening de oplevering van het vernieuwde terreininrichting rondom het gemeentehuis `Goudestein' in Maarssen gevierd.

De officiele opening werdt verricht door mevrouw M. van t Veld, burgermeester van de gemeente Maarssen, die door het wegrijden van een vlag middels een wals, het gemeentewapen onthulde die op het asfalt is aangebracht.

Het gemeentehuis, welke dateert uit de 18e eeuw wordt vaak gebruikt als trouwlocatie. Om de authentieke uitstraling te behouden wilde de opdrachtgever kiezen voor een grindpad en is bij de zoektocht naar een functionele toepassing hiervan terecht gekomen bij grindpave. Na het aanbrengen is het asfalt (oppervlakte ca 2000 m2) gestraald, zodat het een open structuur heeft gekregen welke de uitstraling lijkt op een grindpad, maar wel goed door verkeer en minder validen kan worden gebruikt. Tijdens de werkzaamheden aan de verharding is door Dura Vermeer ook de voortuin opnieuw ingericht als een Franse tuin.

Zowel het ontwerp als de uitvoering is door Dura Vermeer Infrastructuur Midden West uitgevoerd. Zij hebben op hun beurt weer het projectteam ingeschakeld die zich bezighoudt met de verbreding van de A2 nabij Utrecht.