Dienstenbond CNV

Nieuws

19 april 2010

Pauzeren bij AS Watson

Op vrijdag 26 maart heeft CNV Dienstenbond een gesprek gehad met de directie van AS Watson (Kruidvat, Trekpleister, Ici Paris XL en Prijsmepper). Jullie hebben uitgebreid gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via CNV Dienstenbond een probleem aan de kaak te stellen bij de directie. Het grootste probleem dat aan de kaak is gesteld is het feit dat het vaak niet mogelijk is om ongestoord te pauzeren. Je kunt vaak niet even weg tijdens de pauze omdat er werk te doen is, of omdat het onveilig is je andere collega(`s) alleen achter te laten. CNV Dienstenbond heeft dit probleem bij de directie op tafel gelegd.

In de cao staat glashard dat AS Watson medewerkers niet kan verplichten om tijdens onbetaalde pauzes in het filiaal te verblijven. Daarnaast zegt de Arbeidstijdenwet dat medewerkers na 5,5 uur werken minimaal recht hebben op een half uur pauze. Deze pauze hoeft niet doorbetaald te worden. Maar AS Watson is wel verplicht de cao en de Arbeidstijdenwet toe te passen: medewerkers verdienen een pauze om weer even op adem te komen. De praktijk is echter anders. In veel filialen is de bezetting klein. Hierdoor is er vaak geen tijd om ongestoord te pauzeren omdat er toch klanten geholpen moeten worden. Daarnaast is het vaak onveilig (in met name kleine filialen) als een collega alleen achterblijft. Doordat er geen goede pauzes mogelijk zijn wordt hiermee het gevoel van werkdruk vergroot. Dat bleek eerder al uit een onderzoek naar werkdruk in de drogisterijbranche. AS Watson heeft aan CNV Dienstenbond beloofd de pauzeproblematiek nader te onderzoeken en hier in ons volgende overleg op terug te komen. Wij zijn benieuwd of AS Watson met een oplossing komt. In principe willen wij dat iedereen ongestoord kan pauzeren. Lukt dat niet, dan moeten de pauzes doorbetaald worden.

Naleving cao
Op basis van eerdere signalen van CNV Dienstenbond over het niet juist naleven en toepassen van de cao heeft AS Watson actie ondernomen. Er waren en zijn nog steeds problemen rondom de cao op het gebied van bijvoorbeeld het recht op minder werken, vaste roosters bij kinderopvang en plus- en minuren. AS Watson heeft in de districtvergaderingen met de DM's gesproken over de juiste uitleg van de cao, de wijze van omgang met de cao en hoe je hierover met medewerkers in gesprek gaat. Dezelfde actie zal ook nog eens plaatsvinden met filiaalmanagers. Hopelijk leidt dit tot verbeteringen. Dat blijven we in de gaten houden.