Fortis Bank

Published: 07:30 CEST 20-04-2010 /Source: FORTIS /XBRU: TICKER FORA /ISIN: BE0003801181

Fortis bevestigt ontvangst conceptversie deskundigenverslag

Fortis bevestigt hierbij dat zij een conceptversie voor commentaar toegestuurd heeft gekregen van het deskundigenverslag waartoe de Ondernemingskamer op verzoek van de VEB opdracht heeft gegeven.

De door de Ondernemingskamer benoemde deskundigen buigen zich nu op strikt vertrouwelijke basis samen met de betrokken partijen over de conceptversie.

Het is Fortis derhalve niet toegestaan om enig onderdeel van het conceptverslag bekend te maken of te publiceren. Datzelfde geldt voor eventueel commentaar op het verslag dat Fortis aan de deskundigen doet toekomen.

Het definitieve verslag zal op een door de deskundigen te kiezen nader tijdstip openbaar worden gemaakt. Tot die tijd zal Fortis zich onthouden van elk commentaar.

Fortis is een internationale verzekeringsmaatschappij die op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring kan terugblikken. Als één van de 20 grootste Europese verzekeraars, heeft Fortis ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste aandeel in de wereldwijde verzekeringsmarkt opeisen. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider voor zowel individuele levensverzekeringen als Employee Benefits, en ook één van de topspelers in Niet-Leven. Internationaal gezien is Fortis nadrukkelijk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als derde grootste verzekeraar voor privé voertuigen. De maatschappij heeft verder dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hongkong. Daarnaast onderscheidt Fortis zich door de ontwikkeling van partnerships met belangrijke distributeurs in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt meer dan 11.000 werknemers en int jaarlijks ongeveer 16 miljard euro verzekeringspremies.

De activa van Fortis omvatten een deelname van 75% in AG Insurance, 100% van Fortis Insurance International, een belang van 45% in Royal Park Investments en financiële activa en passiva van verschillende andere financieringsvehikels.