Ingezonden persbericht


### Persbericht ###

"The Timbuktu Tour" van Bike Dreams

Roermond, Nederland, 20 april 2010 ­ Na succesvolle fietsexpedities als "Paris- Dakar by Bike" ( 7.200 km ) en "The Andes Trail" ( 11.000 km ) organiseert Bike- Dreams andermaal een nieuwe fietsexpeditie annex wedstrijd, genaamd "The Timbuktu Tour".
Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar waar ligt het? Bestaat Timbuktu eigenlijk wel, of is het niet meer dan een plaatsnaam in ieders fantasie? En als het bestaat, hoe komt men er? Is het mogelijk om er per fiets te komen? Vele vragen waar de deelnemers aan de eerste editie van "The Timbuktu Tour" na 4.500 kilometer een antwoord op kunnen geven.

De expeditie start nabij Dakar, de hoofdstad van Senegal. Baobabbomen en kleine rieten hutten zullen bij aanvang van de tocht het landschap domineren. Het Afrikaanse ritme gaat langzaam deel uitmaken van de deelnemers. Pole, pole. Geen stress. Ze zullen Afrika in al haar aspecten proeven, voelen, ruiken en ervaren. Fluitende vogels, lokale stammen met eeuwenoude tradities, nationale parken met olifanten, nijlpaarden en neushoorns, lemen moskeeën en prachtige zonsondergangen karakteriseren de tocht in West-Afrika. De groene oevers van de Senegal, Gambia en Niger River worden afgewisseld met de droge Sahel landschappen van Mali en Burkina Faso. Een verscheidenheid van flora en fauna komt terug in de regenwouden van Ghana, waar de finish van "The Timbuktu Tour" ligt in de nabijheid van de hoofdstad Accra.

De volledige expeditie duurt iets meer dan 2 maanden. 15 dagen zijn ingepland voor een welverdiende rust, een bezoek aan een toeristische plek langs de route en een drie-daagse verplaatsing over de Niger per boot. De accommodatie is een combinatie van kamperen en verblijf in hotels. Toegeruste trucks ondersteunen de tocht voor het transport van alle bagage.

De fietsers kunnen de afstand op eigen tempo afleggen. Dit betekent dat ze zich kunnen meten met andere deelnemers en proberen de afstand zo snel mogelijk te overbruggen, zodat er aan de stranden van de Golf van Guinee een winnaar is. De deelnemers kunnen er ook voor kiezen om rustig te genieten van de schoonheid van West-Afrika. Het landschap, de cultuur en de mensen. De pioniers van de eerste editie komen onverwachte situaties tegen, maar zullen ook veel respect ontvangen van de Afrikaanse bevolking langs de kant van de weg. Het is Afrika. Het diepe hart van Afrika.

"The Timbuktu Tour" is een fietsexpeditie naar een mysterieuze plek waar de meeste deelnemers nog nooit eerder zijn geweest, over wegen waar de deelnemers nog nooit eerder zijn geweest en in omstandigheden waar de deelnemers nog nooit eerder zijn geweest.

De kosten van de volledige tour bedragen 5.295 euro. De website www.bike-dreams.com biedt uitgebreide informatie.





Foto 1 : De weg naar Timbuktu, Mali Foto 2 : De weg naar Timbuktu, Senegal

Foto 3 : De weg naar Timbuktu, Mali

Route "The Timbuktu Tour" Foto 4 : De weg naar Timbuktu, Gambia