Maussen PR

==n=====================

Persbericht

Bouw je eigen virtuele huis en bespaar jaarlijks al gauw 585,- Nuon lanceert dé energiebespaarsite van Nederland

Amsterdam, 20 april 2010 - Nuon lanceert vandaag de eerste energiebespaarsite waarop gebruikers in 3D hun eigen huis virtueel kunnen nabouwen en zo eenvoudig ontdekken waar snel energie kan worden bespaard. De vernieuwde Nuon verspillingscheck laat zien hoe dat al gauw kan oplopen tot 585,- per jaar. Een online energieadvies geeft heel concreet aan waar en hoeveel kan worden bespaard. Zesentwintig instructievideo's tonen vervolgens hoe die besparing is te realiseren. Op www.nuonenergiebesparen.nl kan iedereen direct gratis van start.

Op het online platform kunnen gebruikers hun eigen huis virtueel nabouwen. Wanneer ze de 3D-kamers van het huis doorlopen en de hotspots aanklikken, wordt duidelijk waarop en hoeveel bespaard kan worden. Een duidelijk stappenplan helpt de gebruiker direct op weg. Zesentwintig verschillende instructievideo's laten gebruikers zien hoe ze energiebesparende maatregelen kunnen toepassen. Voor vragen kunnen gebruikers ook terecht bij een speciaal online bespaarteam. De nieuwe Nuon verspillingscheck moet energie besparen leuker en makkelijker maken.

Dat daar behoefte aan is bevestigt energieadviseur Rob van der Plas: "Dagelijks kom ik tijdens mijn werk mensen tegen die graag energie willen besparen, omdat het toch een aardige maandelijkse kostenpost is. Ze willen zich er alleen niet te veel mee bezig houden. Logisch, ze zijn gewoon op zoek naar concrete adviezen voor hun eigen situatie. Ze hebben het idee dat ze veel kunnen besparen, maar alleen geen idee hoeveel precies en waar ze moeten beginnen."

Iedereen kan gratis de nieuwe verspillingscheck doen op www.nuonenergiebesparen.nl. Wie klant is van Nuon, kan op het platform bovendien heel eenvoudig bijhouden hoeveel er al bespaard is, in euro's en kilowattuur.

Over Nuon
Nuon is een energieonderneming die met zesduizend medewerkers ruim 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland en België. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van de Vattenfall Group.


Noot voor de redactie.