Ingezonden persbericht


Persbericht

Ruim 10.000 Nederlanders bedanken hun zorgverlener Genomineerden Beste Zorgafdeling 2010 bekend

PGGM heeft de nominaties bekend gemaakt voor de verkiezing van de Beste Zorgafdeling 2010. De genomineerden zijn: GGZ Oost-Brabant, afdeling Eetstoornissen en Obesitas in Veghel, Zorggroep Alblasserwaard, afdeling 2 van locatie Graafzicht in Bleskensgraaf en Rijnland Zorggroep, Verpleeghuis Oudshoorn afdeling De Brug in Alphen aan de Rijn. De winnaar wordt bekend gemaakt op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging.

Alle ingezonden bedankjes doen automatisch mee met de verkiezing Beste Zorgafdeling 2010. Een onafhankelijke jury heeft de inzendingen beoordeeld en drie afdelingen genomineerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei wordt de winnaar gehuldigd. Angela Groothuizen zal de prijsuitreiking presenteren en een bijzonder liedje uit haar theatertournee zingen. De prijswinnaar wordt gehuldigd door Martin van Rijn.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit Martin van Rijn, CEO van PGGM, Hanneke Hillman, voorzitter van het bestuur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale medaille van het Rode Kruis in 1997. Vorig jaar verkoos de jury de Meridiaan uit Westervoort tot Beste Zorgafdeling 2009.

Bedankjes
Sinds de start van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft een recordaantal van ruim 10.000 Nederlanders hun zorgverlener bedankt via www.pggm.nl/withart. PGGM besteedt met de actie voor het vijfde jaar op rij aandacht aan de internationale Dag van de Verpleging. Bedankjes kunnen nog worden ingestuurd tot en met 23 april 2010. Deze ingezonden bedankjes worden op 12 mei door PGGM bezorgd bij alle betreffende zorginstellingen.

Waardering voor de mensen in zorg en welzijn
Met de actie Hart voor de Zorg vraagt PGGM aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Mensen in de sector zorg en welzijn werken met hart en ziel voor andere mensen. Hun ondersteuning maakt het verschil. Uit een enquête over waardering die PGGM onder haar leden hield, bleek dat 98% van de zorgmedewerkers het belangrijk vindt om waardering te krijgen voor hun werk.

Over PGGM

PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel EUR 89 miljard pensioenvermogen van ruim 2,2 miljoen (oud-)werknemers in zorg en welzijn.

Zeist, 19 april 2010




Ingezonden persbericht