Persbericht

Portland Europe: markt vraagt om nieuwe generatie IT-dienstverleners

Zoetermeer, 20 april 2010 - IT-dienstverleners moeten hun business anders organiseren, de beheerkosten verlagen en de efficiency verhogen om zo te kunnen voldoen aan de wensen van de markt. Dat stelt softwaredistributeur Portland Europe. Op 20 mei organiseert de distributeur het Next Generation Reseller Event 2010 in De Glazen Ruimte in Maarssen om IT-dienstverleners te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

De groeiende populariteit van Managed Services en Software-as-a-Service (SaaS) hebben de softwaresector definitief veranderd. Naast grote ondernemingen kiezen nu ook steeds meer MKB'ers ervoor om software als dienst af te nemen. Voor resellers en IT-dienstverleners betekent deze ommezwaai dat zij hun business-model en productportfolio moeten aanpassen. Ondanks dat SaaS door veel resellers en IT-dienstverleners nog gezien wordt als een bedreiging, is Portland Europe ervan overtuigd dat de opmars van SaaS juist nieuwe kansen biedt. Tijdens het Next Generation Reseller Event 2010 zal Kim van Brugge, directeur van Portland Europe, toelichten hoe resellers en IT-dienstverleners zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Daarnaast presenteren verschillende softwareleveranciers op het gebied van beheer, back-up en beveiliging zich tijdens dit evenement. Gastspreker Leo van Schie van SaaS4Channel zal ingaan op de mogelijk- en onmogelijkheden van SaaS.

"We merken dat de meeste resellers en IT-dienstverleners zich wel realiseren dat ze aan de slag moeten gaan met SaaS en Managed Services, maar vaak niet weten hoe zij dit het beste kunnen aanpakken", stelt Kim van Brugge, directeur Portland Europe. "Met dit evenement en de roadshows die we later dit jaar organiseren, willen we hen helpen om op het juiste spoor te komen. Dat resellers kunnen profiteren van deze ontwikkelingen, blijkt wel uit het succes van de ruim 1.000 resellers en IT-dienstverleners waar we al mee samenwerken."

Resellers en IT-dienstverleners kunnen zich gratis aanmelden voor het Next Generation Reseller Event 2010 via: http://bit.ly/ddYq6E.

Voor meer informatie over Portland Europe: www.portland.nl .