Ingezonden persbericht


Persbericht 20 april 2010

Geheim over de Grens naar NLConnection

Geheim over de Grens, het project ter promotie van enkele Duitse regio´s net over de grens, gaat samenwerken met het Communicatiebureau NLConnection. Het bureau uit Bremen heeft de opdracht om een persdienst op te zetten. De doelstelling is het vergroten van de naamsbekendheid en het trekken van meer bezoekers door een grotere aanwezigheid in de Nederlandse media. Nieuw is de grotere regelmaat waarmee de berichten zullen worden verstuurd evenals de afstemming op verschillende media en doelgroepen.

4 regio´s bundelen hun krachten

Onder de naam 'Geheim over de Grens' worden sinds 2002 de Duitse regio´s Grafschaft Bentheim, Osnabrücker Land, Münsterland en het zuidelijke puntje van het Emsland op de Nederlandse markt gepresenteerd. Het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme in Gronau coördineert de samenwerking tussen de regio´s. Sinds het oppakken van de gezamelijke promotieactiviteiten zijn de bezoekers- en overnachtingsaantallen uit Nederland sterk toegenomen.

Het geheim ontdekken

De Duitse grensregio's hebben de Nederlandse markt ontdekt. De actuele trend om niet al te ver van huis op vakantie te gaan speelt Geheim over de Grens in de kaart. De grens is niet meer de barrière van vroeger, eerder een garantie voor het opdoen van nieuwe ervaringen. Je hoeft niet ver te reizen om er toch eventjes helemaal uit te zijn en te genieten van een ander land, van andere gewoontes en tradities.

Wat is het geheim?

Voor iedereen kan het 'geheim' iets anders zijn: voor de fietsliefhebber zal het een nieuwe fietsroute zijn door een landschap met verrassende vergezichten, en wie van cultuur houdt kan uitkijken naar interessante evenementen en boeiende tentoonstellingen. Regelmatig lichten we een tipje van de sluier op en geven weer een geheim prijs. De grensregio heeft veel verrassingen in petto die de moeite van het ontdekken waard zijn.

Gevoel voor cultuurverschillen

De keuze voor NLConnection is gemaakt na een aanbestedingsprocedure waar 4 bureaus voor waren uitgenodigd. Het Bremense communicatiebureau is gespecialiseerd in het ondersteunen van de Duitse toeristische sector op de Nederlandse markt. Bovendien heeft de Nederlandse directeur Liesbeth Klerken door haar werkervaring in beide landen gevoel voor de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers. Dat vergemakkelijkt de communicatie.

www.geheimoverdegrens.nl

www.nl-connection.com

Het project 'Geheim over de Grens' wordt in het kader van het INTERREG IV A progamma

Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale

Ontwikkeling (EFRO) en door de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt

begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.

Informatie over het programma: www.deutschland-nederland.eu



Ingezonden persbericht