Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 april 2010

Goed boek voor een betere toekomst

Graaicultuur en casinokapitalisme? Trendwatchers Hilde Roothart en Irene Ras deden een jaar lang onderzoek naar kansen voor maatschappelijke innovatie bij consumenten en producenten, burgers en bedrijven. Ze merkten dat er talloze initiatieven en projecten zijn die een beeld geven van een hoopvolle toekomst. In Goed Boek - Tien kansen voor een betere toekomst dat vandaag is verschenen, signaleren zij een nieuw tijdperk van optimisme.

Het is tijd voor bezinning en voor een omslag in ons denken. We moeten weer energie aan de aarde toevoegen in plaats van energie er aan te ontnemen. De vier grote bedreigingen voor de toekomst, de crises van klimaat, energie, voedsel en armoede, zijn niet onoverkomelijk. Multinationals als Unilever, TNT en AkzoNobel maken plannen voor een schonere planeet. Fabrikanten en winkelbedrijven als Camper, Verkade en Ikea willen echt en eerlijk zijn. Ze zijn een inspiratie voor anderen en geven een aanzet tot maatschappelijke vernieuwing.

Dit boek is niet voor doemdenkers maar voor mensen die werk willen maken van hun idealen. Voor iedereen die niet alleen hoop wil bieden, maar ook tot handelen over wil gaan. Goed Boek biedt tien kansen om deze overgang naar een betere toekomst mogelijk te maken. Een groene revolutie vraagt om consumenten en producenten die bewust willen leven en werken, met elkaar verbonden willen zijn, streven naar een langzame en lokale aanpak en slim en duurzaam met elkaar kunnen combineren. Samen kunnen we goed doen, samen kunnen we het verschil maken.

over de auteurs
Hilde Roothart (1966) is trendwatcher en oprichter van Trendslator dat trends onderzoekt en vertaalt naar strategieën en concepten, markten en merken. Ze is een pionier op het gebied van trendonderzoek en adviseert tal van bedrijven. Roothart publiceert regelmatig en schreef eerder Van Trends naar Brands (samen met Wim van der Pol) en Zien - Trends van vandaag, markten van morgen.

Irene Ras (1975) is trendwatcher en journalist. Ze schrijft in opdracht van bladen, blogs en kranten over maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Daarnaast is ze oprichter van TRNDnew. TRNDnew verricht trendresearch in opdracht van bedrijven en overheid.

Goed Boek - Tien kansen voor een betere toekomst
Hilde Roothart en Irene Ras
Kluwer 2010
ISBN 9789013074857
prijs E 24,95
244 pagina's incl. foto's in zwartwit

voor de redactie