Persbericht

Crisisexperts LEWIS PR schatten schade voor Europese reisindustrie op 1,2 miljard euro

~ Ongeregeldheden blijven minimaal twee weken voortduren ~

Eindhoven, 20 april 2010 - Crisisexperts voorspellen dat de economische schade ten gevolge van de aswolk uit IJsland de Europese reisindustrie tot op heden ruim 1,2 miljard euro heeft gekost.

Paul Charles, voormalig senior director bij Virgin Atlantic en Eurostar en nu crisisexpert bij LEWIS PR reageert: "De vijf dagen inactiviteit hebben de Europese reisindustrie tot op heden ruim 1,2 miljard euro gekost. Deze schadepost wordt veroorzaakt door afgelaste vluchten, hotelovernachtingen en lege cruiseschepen. Vliegmaatschappijen lopen een enorme omzet mis en maken grote kosten voor het onderbrengen en overboeken van gestrande passagiers."

"Na de strenge winter met veel sneeuwval, is dit de tweede klap voor de reis- en transportindustrie. Sinds de recessie heeft de reisbranche het zwaar te verduren gehad. Bedrijven uit de branche hebben minder reserves en staan nu op het punt van omvallen."

"Natuurlijk volgen er nog bredere economische kosten - zoals medewerkers die niet terug kunnen keren op hun werk, omdat ze gestrand zijn, net als derving van goederen als voedsel en medicijnen, die niet geleverd kunnen worden."

LEWIS PR is een wereldwijd communicatiebureau en adviseert bedrijven in de reis- en transportbranche op het gebied van crisiscommunicatie.


Noot voor redacties