Ingezonden persbericht


Robin Hood Maand brengt legendarische struikrover tot leven

Vertier voor kinderen van alle leeftijden

Amsterdam, 20 april 2010 - Meimaand is Robin Hood Maand in het graafschap Nottinghamshire in de Engelse East Midlands. Kinderen van alle leeftijden zullen zich verliezen in heldendaden en romantiek als deze legendarische struikrover tot leven komt. Een maand lang wordt de klok eeuwen teruggezet in een uitgebreid en spannend programma met middeleeuwse toneelopvoeringen zoals ridder- en steekspelen, boogschieten, een meiparade onder leiding van Robin Hood en heel veel ander familieplezier.

De festiviteiten toveren het graafschap en de stad Nottingham om tot een middeleeuws koninkrijk en vallen samen met de release van de nieuwe Robin Hood film met Russell Crowe en Cate Blanchett in de hoofdrol. De film gaat op 13 mei in première en wordt naar verwachting een van de grote blockbusters van 2010. Het is een moderne vertelling van de populaire legende die onlosmakelijk verbonden is met het graafschap Nottinghamshire.

Unieke expositie

Naast de grote evenementen in de weekends en de kleinere dagelijkse festiviteiten is in Nottingham Castle een unieke expositie ingericht waar bezoekers de kans krijgen om de set, rekwisieten, wapens en kostuums uit de film van dichtbij te zien. In het Sherwood Forest Visitor Centre is een middeleeuws kampement ingericht waar op grote schermen het verbazingwekkende 'Making of' inclusief exclusieve beelden van achter de schermen, vertoond wordt.

De legende van Robin Hood, zijn geliefde Marion en de vrolijke bende van struikrovers speelt zich af in Nottingham en het daarbij gelegen Sherwood Forest. Volgens de overlevering stal hij van de rijken en verdeelde zijn buit onder de armen. Waar gebeurd, totaal verzonnen of iets daar tussenin? Hoe dan ook, de charismatische held, zijn idealisme en de romantiek spreken wereldwijd kinderen aan van alle leeftijden.

Betaalbaar en bereikbaar

Een bezoek aan de East Midlands en de Robin Hood Maand in de meivakantie is nu zeer aantrekkelijk, dankzij de historisch lage koers van het Britse pond. Informatie over de regio, bezienswaardigheden, de Robin Hood Maand en accommodatie in alle prijsklassen vindt u op www.discovereastmidlands.nl. U kunt online boeken.

De East Midlands is ook makkelijk te bereiken. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf ¤145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vannuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf ¤278,-.
The East Midlands bestaat uit zes graafschappen: Derbyshire (waaronder het Peak District), Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire en Rutland (Engeland's kleinste county).

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht