Ingezonden persbericht


Ziut en Cegeka ondertekenen ICT-overeenkomst

Hasselt (België), Arnhem (Nederland), 20 april 2010

De Belgische ICT-dienstenleverancier Cegeka heeft een aanbesteding voor ICT-infrastructuurbeheer gewonnen bij de Nederlandse organisatie Ziut. Ziut is marktleider in openbare verlichting en verzorgt verkeersregelsystemen, cameratoezicht, advies en lichtarchitectuur. De overeenkomst omvat de levering van kantoorautomatiseringsdiensten voor 500 werkplekken en het beheer van het lokale computernetwerk, naast datacenterdiensten voor hosting en housing van de bedrijfstoepassingen, helpdesk en technische diensten ter plekke. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar.

"Ziut is een organisatie die honderd procent aandacht geeft aan haar klanten. We maken het verschil door bij hen een optimale kwaliteit tegen een gunstige prijs aan te bieden. Door een aantal ICT-activiteiten die niet tot de kerntaken behoren uit te besteden, willen we onze organisatie kostenefficiënt ontwikkelen en ons concurrentievermogen aanscherpen", zegt Jan Slegers, directeur van Ziut.

De lokale aanwezigheid en Cegeka's bewezen ervaring in outsourcingprojecten in Nederland overtuigden Ziut mede om met Cegeka in zee te gaan. "Door het infrastructuurbeheer uit te besteden aan Cegeka, werkt Ziut flexibeler en is het verzekerd van moderne kantoorautomatisering", aldus Luc De Clerck, Managing Director van Cegeka.

Flexibele invulling
Ziut en Cegeka definieerden vijf verschillende werkomgevingen naar de behoeften van de medewerkers. Zo krijgt een honderdtal gebruikers iets meer computerkracht omdat ze bijvoorbeeld met zware CAD-ontwerpsoftware werken. Andere gebruikers krijgen lichtere computers of thin clients en maken dan verbinding met de bedrijfssystemen via centrale servers. Alle computers zijn uitgerust met Windows 7, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Medio 2010 zijn de desktops, laptops en servers geïnstalleerd voor een periode van ten minste drie jaar. Computergebruikers van Ziut kunnen voortaan rekenen op de helpdesk van Cegeka voor ondersteuning. Ziut en Cegeka zien beiden de implementatie met vertrouwen tegemoet.

"Deze deal sterkt ons in onze plannen voor autonome groei in Nederland", zegt André Knaepen, afgevaardigd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van de Cegeka-groep. "We mikken op gestructureerde expansie in de gehele Benelux."

De kantoortoepassingen van Ziut werden ondergebracht in het datacenter van Cegeka in het Belgische Hasselt. Via Cegeka's Nederlandse dochterondernemingen Cegeka BV en DataBalk is Cegeka ook snel ter plekke voor technische ondersteuning en lokaal ICT-beheer.

###

Over Ziut
Ziut is een fusieonderneming, ontstaan uit Alliander en Enexis, twee elektriciteitsnetbedrijven. Hun respectievelijke dochters Liandyn en IP Lighting vormen per 1 februari 2010 Ziut. Ziut werkt met ruim 500 medewerkers voor meer dan 200 Nederlandse gemeenten, naast provincies, de Rijkswaterstaat, civiele aannemers en projectontwikkelaars in geheel Nederland. Het hoofdkantoor staat in Arnhem. Ziut is marktleider in de openbare verlichting.

Over Cegeka - turning IT into strategic advantage
Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka is een van de belangrijkste hosters van computersystemen in de Belux. Het heeft datacenters in Hasselt en Leuven. Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening. Cegeka werd opgericht in 1992 en telt momenteel 1.450 personeelsleden. Cegeka is ook 100% eigenaar van het Nederlandse DataBalk, een ICT-bedrijf voor huisvestingsmaatschappijen en zorginstellingen. In 2009 realiseerde Cegeka een geconsolideerde omzet van 150 miljoen euro (niet-geauditeerde cijfers). De niet-geconsolideerde omzet bedroeg 136 miljoen euro (niet-geauditeerde cijfers), tegenover 114 een jaar eerder. Bezoek http://www.cegeka.be voor meer informatie.


Ingezonden persbericht