Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaspersky Anti-Virus 2010 scoort hoog in Virus Bulletin-tests

Ingolstadt, 20 april 2010 - Kaspersky Anti-Virus 2010 heeft opnieuw de prestigieuze VB100-accolade gewonnen van het toonaangevende Britse tijdschrift Virus Bulletin.

De volledige testresultaten die laten zien dat de oplossing van Kaspersky Lab de concurrentie achter zich laat, worden in het april-nummer van Virus Bulletin gepubliceerd. Kaspersky Anti-Virus 2010 wist een indrukwekkende RAP-score van 90% te behalen. Hierbij wordt de reactieve en proactieve (RAP) detectie van producten met één antivirus-engine getest.

In de 'on-demand' en 'real-time' beschermingsmodi, slaagde Kaspersky Anti-Virus 2010 erin om alle malware-samples op de WildList te neutraliseren, evenals alle polymorfe virussen die in de test werden gebruikt, en ruim 98% van alle wormen en bots. Wat deze score nog indrukwekkender maakt, is het feit dat Kaspersky Anti-Virus 2010 gedurende de hele test niet één 'false positive' genereerde.

"Kaspersky Anti-Virus 2010 valt op dankzij de intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken interface en de lage processorbelasting", aldus het magazine. "De detectieniveaus van Kaspersky Anti-Virus 2010 waren bij alle uitgevoerde tests uitstekend. De opvallende stabiliteit van de oplossing bij het reactieve deel van de RAP-index bevestigt de reputatie van Kaspersky Labs als één van de marktleiders als het aankomt op snel reageren op nieuwe malwaredreigingen."

"We zijn blij dat de voortdurende verbeteringen die door Kaspersky Lab worden doorgevoerd op het gebied van proactieve beveiligingstechnieken hun vruchten afwerpen. Onze producten demonstreerden vanaf de start van de tests de hoogste detectieniveaus van virussen en trojans, onder omstandigheden die sterk lijken op de dagelijkse werkomstandigheden van reguliere pc's", zegt Nikita Shvetsov, Director of Malware Research bij Kaspersky Lab. "RAP-tests tonen de noodzaak aan van een uitgebreide evaluatie van antivirusoplossingen, die onontbeerlijk zijn bij het beheersen van de nieuwste dreigingen."

De reactieve en proactieve beschermingstests werden uitgevoerd op Windows XP met Service Pack 3. In totaal werden 60 antivirusoplossingen getest. De WildList-collectie telde enkele duizenden van de meest populaire malwareprogramma's en was voor 20 februari 2010 opgesteld.

Onlangs is ook bekendgemaakt dat Kaspersky Internet Security 2010 met veel succes de vernieuwde Matousec Proactive Security Challenge heeft doorlopen. Daarbij heeft dit product het predicaat 'zeer goed' ontvangen.

Kijk voor meer informatie over de Matousec Proactive Security Challenge op: http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

WEBSITE

CORPORATE NIEUWS

PRODUCT & DIENSTEN

GRATIS PROEFVERSIES

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.



Ingezonden persbericht