De Liberale Mutualiteit helpt om pesten te voorkomen!

20/04/2010 12:18

Landsbond van Liberale Mutualiteiten

Op 19 april is het de Dag tegen Pesten. De Liberale Mutualiteit erkent de ernst van de pestproblematiek en stelt daarom het pestthema centraal. Samen met School zonder pesten zorgt de Liberale Mutualiteit voor een mentaliteitsverandering bij de kinderen.

Eén op vijf

Kinderen beseffen niet altijd wat voor impact pesten kan hebben. Cijfers wijzen uit dat maar liefst één op de vijf kinderen weleens wordt gepest. Dit kan leiden tot grote emotionele problemen. Daarom verdient pesten een goede aanpak. Tijd om op de dag tegen het pesten stil te staan bij School zonder Pesten.

School zonder Pesten

"School zonder Pesten" is een totaalprogramma dat gericht is op kinderen uit de lagere school. Omdat dit project de geestelijke gezondheid van bij het prille begin opvolgt - reeds 10 procent van de kinderen toont zich in de kleuterklas reeds als kleine belhamels - is het mogelijk om op een degelijke manier een preventieve werking uit te bouwen.

School Zonder Pesten is een uniek en innovatief project voor alle Belgische basisscholen omdat:

- het scholen helpt bij de concrete invulling van het preventiebeleid op het vlak van pesten. De projecten zijn kant-en-klaar en eenvoudig te implementeren.

- het scholen motiveert om de kinderen actief te betrekken bij de initiatieven: zij vormen de spil van de aanpak. Hun mening is bijzonder belangrijk.

- het uitdrukkelijk kiest voor 'preventie' bij jonge kinderen omdat bewustwording en gedragsverandering op jonge leeftijd mogelijk en belangrijk zijn.

Over het hele land namen reeds meer dan 300 scholen door middel van informatiesessies deel aan het project. Via deze creatieve en interactieve aanpak zal de boodschap dat pesten niet kan beter en langer blijven hangen.

De Liberale Mutualiteit draagt zo bij tot een pest-vrije toekomst en hoopt dat iedereen zich bewust wordt van het probleem!

Meer informatie vindt u op:

www.liberalemutualiteit.be

www.schoolzonderpesten.be

Geert Messiaen

Secretaris-generaal

Contactpersoon:

Wendy De Geyndt

+32 2 542 87 38

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel