Ingezonden persbericht


Utrecht, 20 april 2010

Van bergetappes tot massasprints

De Tour de France

De geschiedenis van de legendarische wielerwedstrijd

De Tour de France
Serge Laget en Luke Edwardes-Evans
Gebonden in cassette, 64 pagina's
ISBN 978 90 215 4791 6
Prijs: ¤ 39,95
Zojuist verschenen

Topprestaties, valpartijen en demarrages. Grootse triomfen en pijnlijke nederlagen. Dopingaffaires, materiaalpech en de hongerklop. De Tour de France is niet alleen voor de renners zenuwslopend: de miljoenen kijkers die deze beroemde wielerronde wereldwijd volgen zijn niet voor de televisie weg te slaan tot de laatste renner over de finish op de Champs Elysées is gekomen!

Op 3 juli 2010 gaat de Tour de France van start met een acht kilometer lange proloog door de straten van Rotterdam. De 198 deelnemende renners hebben maar één droom: op het erepodium staan in Parijs met die felbegeerde gele trui.

Liefhebbers van de Tour kunnen alvast in de stemming komen met het prachtige boek De Tour de France. Het beschrijft de geschiedenis van dit jaarlijkse sportevenement van de eerste Tour in 1903 tot nu. Niet alleen de legendarische deelnemers, de hoogte- en dieptepunten en de zware routes komen aan bod, ook geeft het boek bijvoorbeeld een overzicht van de verschillende fietsen die door de jaren heen populair waren.

De Tour de France begint met een voorwoord van vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault en is rijk geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's. Het boek bevat bovendien een groot aantal - deels uitneembare - documenten, waaronder gesigneerde ansichtkaarten, plattegronden, posters, handgeschreven briefjes van renners en reglementen uit de beginjaren.

De Tour de France laat de verschillende Tours in al hun glorie herleven!

De auteurs

Serge Laget is auteur van vele boeken over wielrennen in het algemeen en de Tour de France in het bijzonder. Luke Edwardes-Evans is freelance journalist voor diverse sportbladen.

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met: Kosmos Uitgevers, Simone Regouin, afdeling marketing, tel.: 030 252 8 525 E-mail: sregouin@kosmosuitgevers.nl website: www.kosmosuitgevers.nl © 2010, Kosmos afmelden | webversie