Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
55 Vragen van de heer T.W. Schipper
(ingekomen 19 april 2010)


Recentelijk werd de SP benaderd over de wijze waarop Woningnet de verlenging van inschrijving afhandelt. De brief waarmee dit gebeurt (zie bijlage) roept bij de SP de volgende vragen op:


1. Vindt u het acceptabel dat Woningnet ingeschreven woningzoekenden indien ze -naar haar mening- niet op tijd de jaarlijkse verlengingskosten betaald hebben zonder aanmaning en zonder verder bericht uitschrijft?
2. Vindt u het klantvriendelijk dat Woningnet ingeschreven woningzoekenden die geen gebruik willen maken van een doorlopende machtiging geen acceptgiro toestuurt, maar slechts instrueert het geld over te maken onder vermelding van: "Let op, uw betaling kan alleen verwerkt worden als u het juiste bedrag overmaakt, uw inschrijfnummer vermeldt is en uw betalingsopdracht volledig is ingevuld."?

Houdt deze formulering in dat ingeschreven woningzoekenden die een fout maken met het invullen van de betalingsopdracht zonder pardon worden uitgeschreven?
3. Hoeveel woningzoekenden in de gemeente Utrecht zijn afgelopen jaar uitgeschreven omdat ze de jaarlijkse verlengingskosten niet, dan wel niet op de volgens Woningnet juiste wijze, betaald hadden?
4. Worden woningzoekenden die buiten hun schuld zijn uitgeschreven, bijvoorbeeld omdat ze de brief van Woningnet niet ontvangen hebben, door Woningnet na betaling alsnog weer ingeschreven, met behoud van hun inschrijfduur?

---

De ingeschreven woningzoekende ontvangt een brief, waarin een betalingstermijn van 30 dagen is opgenomen.


---- --