Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Olympisch Kampioen Brentjes presenteert mountainbiketeam

Hoofdsponsor Milka zet mountainbikers lila helmen op

Papendal, 20 april 2010 - Het mountainbiketeam van oud-Olympisch Kampioen Bart Brentjens is sinds maandag een feit. Oud-topschaatser Erben Wennmars - en goede vriend van Brentjes - presenteerde aan de vooravond van het nieuwe mountainbike-seizoen het Trek-Brentjes Mountainbike Racing Team powered by Milka. Vijf rijders vormen onder leiding van Bart Brentjes een professioneel mountainbiketeam. Zij zullen dit jaar spectaculaire races en kampioenschappen in binnen- en buitenland rijden getooid met lila helmen. Milka breidt haar sponsoractiviteiten hiermee uit van traditionele wintersporten naar deze populaire zomersport.

Opvallende lila helmen
Het Trek-Brentjens MTB Racing Team powered by Milka, met Bart Brentjens als teammanager, bestaat uit zes renners: Frank Beemer (23), Irjan Luttenberg (22) en Jelmer Pietersma (28) uit Nederland, Lukas Kaufman (23) uit Zwitserland, Tim Wynants (23) uit België en Bart Brentjens (42) zelf. Brentjes wil graag zijn ervaring in de sport delen met zijn mederenners. Hij zal naast zijn werkzaamheden als teammanager ook zelf wedstrijden meerijden. Milka heeft in het Trek-Brentjens Mountainbike Racing Team een professioneel mountainbike team gevonden dat elke race met lila helmen op zijn visitekaartje zal afgeven.

Mountainbiken in de Alpen
Thomas Hergge, Manager Milka Sponsoring & Events, is enthousiast over de samenwerking met de mountainbike pro's: "Door het sponsoren van Bart Brentjens' team van professionals hopen we ook vaste voet aan de grond te krijgen als sponsor in het mountainbiken. Net als skiën, is dit een ideale sport in de Alpen, de uitvalsbasis van Milka. We hebben nu een mogelijkheid om veel activiteiten te sponsoren tijdens de zomermaanden en om aanwezig te zijn bij internationale bike-evenementen. Onze lila koe zal deze zomer daarom ook langs de mountainbikeparcours haar fans begroeten."

Het nieuwe team van Brentjes is een officieel UCI Mountain Bike Trade Team. Vanaf nu, rijden de zes mountainbikers gehuld in de zeer herkenbare teamkleur alle crosscountry Worldcup wedstrijden, de Alpen Tour Trophy en in vele andere internationale wedstrijden en kampioenschappen.

Over Kraft Foods
De combinatie van Kraft Foods en Cadbury vormt wereldwijd een sterke speler op het gebied van snacks, banketbakkerij en kant-en-klaar maaltijden. Met een jaarlijkse omzet van ongeveer $50 miljard, is het gecombineerde bedrijf het op één na grootste in de voedselindustrie, dat producten maakt voor miljarden consumenten in meer dan 160 landen. Het bedrijf bevat 11 A-merken met een omzet van meer dan $1 miljard - Oreo, Nabisco en LU biscuits; Milka en Cadbury chocolade; Trident kauwgom; Jacobs en Maxwell House koffie; Philadelphia roomkaas; Kraft kaas, maaltijden en dressings; en Oscar Mayer worst. Daarnaast wordt met dan 70 merken jaarlijkse een omzet gegenereerd van meer dan $100 miljoen. Kraft Foods (www.kraftfoodscompany.com; NYSE: KFT) maakt onderdeel uit van de Dow Jones Industrial Average, Standard & Poor's 500, Dow Jones Sustainability Index en Ethibel Sustainability Index.

Noot voor de redactie (