Persbericht

Garmin kiest NAVTEQ Traffic(TM) voor eerste Europese verkeersservice voor connected PND’s Duitse klanten met een Garmin nüvi® 1690 kunnen profiteren van real-time verkeersinformatie van NAVTEQ

Veldhoven, 20 april 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van kaarten, verkeersinformatie en locatiegegevens waarmee navigatie, locatiegebonden services en mobiele reclame overal ter wereld mogelijk is, is door Garmin gekozen als aanbieder van real-time verkeersinformatiediensten voor de Garmin nüvi 1690 in Duitsland. Dit is de eerste keer dat Garmin een Europese verkeersinformatiedienst aanbiedt op een verbonden apparaat.

NAVTEQ Traffic levert in Duitsland uitgebreide, real-time verkeersinformatie voor het primaire wegennet. Deze service biedt een dekking van 25.000 kilometer aan snelwegen en maakt gebruik van de eigen sensoren van NAVTEQ. Daarnaast zorgen gegevens van centra voor verkeersinformatie ook voor dekking van hoofdwegen en belangrijke verkeersaders in steden en andere gebieden. Ook worden aanvullende meetgegevens van Garmin-navigatiesystemen verzameld en in het systeem geïntegreerd.

Gedetailleerde informatie over wegwerkzaamheden, snelheidsbeperkingen en ongevallen wordt gekoppeld aan de NAVTEQ©-kaart en rechtstreeks doorgegeven aan de Garmin nüvi 1690-apparaten. Deze zijn voorzien van een geïntegreerde draadloze module. In de prijs van de PND is ook één jaar lang gratis toegang tot Garmin nüLink!(TM)-diensten inbegrepen. Dit is inclusief flitslocaties, weersverwachtingen, brandstofprijzen, luchtvaartinformatie, telefoongidsvermeldingen en uiteraard NAVTEQ Traffic voor Duitsland.

"NAVTEQ Traffic is een eersteklas service die een uitstekende aanvulling op ons assortiment zal vormen", zegt Clive Taylor, product marketing manager bij Garmin Europe. "Wij willen onze klanten graag helpen tijd en geld te besparen. Door hen nauwkeurige real-time verkeersinformatie te bieden, kunnen we bijdragen aan een efficiëntere en voordeligere routeplanning."

De nüvi 1690 bevat ook ecoRoute(TM) van Garmin. Hiermee kunnen mensen betere rijgewoonten ontwikkelen doordat ze brandstof- en kilometerrapporten ontvangen, gebaseerd op het brandstofverbruik, gereden snelheden en de acceleratie van hun voertuig.

"Uit een NAVTEQ-onderzoek* dat in Duitsland werd uitgevoerd, bleek dat bestuurders die een navigatiesysteem met verkeersinformatie gebruikten, per rit 18% korter onderweg waren. Dit levert per jaar een besparing op van vier dagen ten opzichte van bestuurders zonder navigatiesysteem", zegt Serge Bussat, vice president consumer & wireless sales Europe bij NAVTEQ. "De gereden afstanden namen af en het brandstofverbruik verminderde, waardoor de CO -uitstoot van elke bestuurder met 21% kan dalen. Uit al deze resultaten blijken duidelijk de vele voordelen van een real-time verkeersservice."


*NAVTEQ Navigation Benefits Study (2009)


Noot voor redacties