WK gaat bedrijfsleven geld kosten


HEERHUGOWAARD, 20100420 -- Nu de lentezon langzaam zijn intrede in Nederland doet en ook de zomertijd weer van kracht is kijken Nederlanders reikhalzend uit naar het WK. Niet alleen de winkels puilen uit van allerhande vreemde Oranje objecten en kledingstukken, maar ook de bekende WK-poules beginnen de ronde te doen op de werkvloer. Een opvallend grote meerderheid van de Nederlanders doet dit tegenwoordig digitaal. Dit blijkt uit een enquête die sportpoule organisator jijbentdekenner.nl heeft gehouden onder ruim 500 mensen.

Ruim 87% van de Nederlanders geeft in een enquête aan dat het op 14 juni de eerste wedstrijd van Oranje op het WK live wil gaan volgen. Dit ondanks het feit dat Oranje haar wedstrijden speelt op werkdagen en tijdens reguliere werktijden. Maarliefst 64% geeft dan ook aan dat het op 14 juni een vrije dag opneemt om de eerste wedstrijd van Oranje live te kunnen gaan volgen. 33% van de respondenten is dat echter niet van plan, omdat zij geen vrije dagen meer hebben of omdat de werkgever dit niet toestaat. Van hen geeft ruim 40% aan dat zij overwegen zichzelf ziek te melden als hun werkgever geen toegang biedt tot de live beelden van de wedstrijd. Nederlanders kijken de wedstrijden het liefst thuis in gezelschap van familie en vrienden. Ook de kroeg blijft erg populair.

Voorgaande blijkt uit een enquête die sportpoule organisator jijbentdekenner.nl heeft gehouden onder ruim 500 mensen. Ook de traditionele WK-poules zijn populair: meer dan 71% van de respondenten geeft aan tijdens het WK deel te nemen aan één of meerdere WK-poules.

Woordvoerder Jos Morsch van jijbentdekenner.nl ziet langzaam de eerste WK-poules georganiseerd worden op zijn website. Vooralsnog gaat het vooral om groepen collega's die van de gratis dienst gebruik maken. Het is ook voor gewone particulieren gratis en heel eenvoudig een WK-poule online te organiseren. Zijn website is daarbij uniek. Organisatoren bepalen zelf de puntentelling van hun WK-poule. Bovendien is de dienst gratis. Bedrijven hoeven dus geen dure licentie aan te schaffen.

Zelf verwacht Jos Morsch net als 36% van de respondenten victorie van Oranje: "Ik heb er alle vertrouwen in dat we wereldkampioen worden. Met zo'n voorhoede kan het niet stuk toch?!". Hij daagt alle Nederlanders uit zijn of haar voorspellingen te doen op zijn website www.jijbentdekenner.nl, want "jij bent de kenner".





Ingezonden persbericht