Life & Garden en ECOstyle verankeren duurzaamheid tuinbranche


Groene vingers sluiten duurzaam pact

AALSMEER, 20100420 -- Vanaf mei 2010 geven Life & Garden en ECOstyle verder concrete invulling aan hun samenwerking. Het verduurzamen van de Nederlandse tuinbranche heeft de twee organisaties samengebracht met een landelijke actie als resultaat. Een sterk en overtuigend gemeenschappelijk doel ligt ten grondslag aan een het gezamenlijk optreden tijdens de Tuinadviesdagen in de maand mei.

Voor zowel Life & Garden als ECOstyle staan duurzaamheid hoog op de agenda. Deze twee trendsetters in de tuinbranche slaan de handen ineen om duurzaamheid binnen de tuinbranche te vergroten en een niet uit te wissen overtuiging te bevestigen. Steeds meer leveranciers, kwekers en telers ontwikkelen en produceren duurzame producten. ECOstyle voert sinds haar oprichting in 1967 milieuvriendelijke producten voor de tuin als organische meststoffen en natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Binnen twee jaar bestaat minimaal 70% van het gehele assortiment van Life & Garden uit duurzame producten.

De per 1 maart aangetreden directeur Ger Oomen is bijzonder verheugd met deze actie. "Life & Garden bevestigt hiermee haar zienswijze en geeft concreet invulling aan de overtuiging van het voeren van duurzame producten. We zijn een jong en dynamisch bedrijf en willen met onze bedrijfsvoering een trendy toon zetten in de Nederlandse tuinbranche."

In de maand mei zal bij alle tuincentra, op één of twee zaterdagen, een tuinspecialist van ECOstyle advies geven aan klanten over milieuvriendelijk tuinieren. Geïnteresseerden kunnen op deze dagen gratis hun plant laten verpotten met Cocopeat, een turfvrije potgrond op basis van kokosvezels. Met het gratis meegeven van een duurzaam product bieden Life & Garden en ECOstyle iedereen de kans te ervaren en zich te realiseren dat duurzaamheid ook op klein gebied bijdraagt aan een beter milieu.

Life & Garden