VIV Europe, het internationale platform voor innovaties uit de innovatieve veehouderij Publicatiedatum: 04-02-2010

Persbericht
Utrecht, 4 februari 2010

De voorbereidingen voor VIV Europe, die wordt gehouden van 20 t/m 22 april 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht, zijn in volle gang. Meer dan 500 exposanten uit 36 landen hebben reeds een stand gereserveerd.

Innovaties in de industrie voor de innovatieve veehouderij zullen centraal staan, vele bedrijven hebben VIV Europe gekozen als de plek om hun innovaties te introduceren.

Nieuw op VIV Europe:

Matchmaking
Op 20 en 21 april zal er op beursvloer een matchmaking evenement plaatsvinden, georganiseerd door Enterprise Europe Network Nederland. Zij creëren een uniek platform waar bedrijven hun technische innovaties kunnen delen en tegelijkertijd ook nieuwe partners kunnen ontmoeten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen voorafgaand aan de beurs een b2b-meeting aanvragen die geheel zal worden aangepast aan de wensen van het desbetreffende bedrijf. Deelname is gratis.

Feed Tech Paviljoen
VIV Europe zal dit jaar voor het eerst een speciaal Feed Tech Paviljoen hebben, gesitueerd in hal 7. Op het Feed Tech Paviljoen zullen de marktleiders in ontwerp en bouw van machines voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie hun innovaties laten zien aan de bezoekers van VIV Europe.

Matchmaking
Op 20 en 21 april zal er op beursvloer een matchmaking evenement plaatsvinden, georganiseerd door Enterprise Europe Network Nederland. Zij creëren een uniek platform waar bedrijven hun technische innovaties kunnen delen en tegelijkertijd ook nieuwe partners kunnen ontmoeten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen voorafgaand aan de beurs een b2b-meeting aanvragen die geheel zal worden aangepast aan de wensen van het desbetreffende bedrijf.
Deelname is gratis.

Bij het registreren zal er een bedrijfsprofiel worden opgesteld waarin wordt vastgelegd welke technologieën het bedrijf aanbiedt of zoekt en naar wat voor soort zakenpartner het bedrijf opzoek is. Het bedrijfsprofiel zal alleen toegankelijk zijn voor geregistreerde bedrijven. Na de registratie zullen bedrijven worden geselecteerd voor een één op één afspraak.

Meer informatie kan worden gevonden op de website www.viveurope.b2bmatchmaking.com of door contact op te nemen met Mevr. Mylene Mesters, mylene.mesters@agentschap.nl, telefoon: +31 88 602 56 69.

Feed Tech Paviljoen
VIV Europe zal dit jaar voor het eerst een speciaal Feed Tech Paviljoen hebben, gesitueerd in hal 7. Op het Feed Tech Paviljoen zullen de marktleiders in ontwerp en bouw van machines voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie hun innovaties laten zien aan de bezoekers van VIV Europe. Bedrijven uit deze sector die aanwezig zullen zijn op de beurs zijn:

- Van Aarsen International
- Dutch Milling Technology
- Amandus Kahl
- Wynveen International
- Pelleting Technology Netherlands (PTN)
- Andritz Feed & Biofuel A/S
- Bühler Group
- CPM
- Ottevanger
- Pres International
- Jiangsu Muyang Group Co

Eggs!
Ook aanwezig op VIV Europe is het speciale thema Eggs! dat tot uiting zal komen op het Eggs! Paviljoen in hal 7. Het thema wordt gevormd door verschillende activiteiten, één hiervan is het Eggs! Congres.

Het Eggs! Congres, tot stand gekomen door een samenwerking tussen VIV en WATT Publishing, zal plaatsvinden op dinsdag 20 april van 13.00 tot 16.15 uur en op woensdag 21 april van 10.30 tot 17.15 uur. De onderwerpen die worden besproken tijdens het congres zijn gerelateerd aan de Egg-track. Verschillende sprekers van bedrijven en sprekers met een academische achtergrond zullen presentaties geven over de volgende onderwerpen: breeder management, incubation & hatchery, day-old chicks & rearing, layer farms, egg handling en egg processing.

Andere bedrijvigheden die te zien zullen zijn op het Eggs! Paviljoen zijn een Eggs! Informatie Lounge en een Eggs! Museum, mede mogelijk gemaakt door de stichting 'Blij met een Ei' en het Nederlandse Pluimvee Museum. Op het paviljoen kunnen de laatste ontwikkelingen en innovaties rond eieren worden gevonden en zo ook de geschiedenis van de eierindustrie.

Meat Safety
Naast de introductie van het speciale thema Eggs! zal ook het speciale thema Meat Safety zijn intrede doen op VIV Europe. Tevens zal er een Meat Safety Paviljoen te vinden zijn, in hal 12. Het Meat Safety thema is tot stand gekomen door een samenwerking tussen VIV en Positive Action Publications (International Poultry Production, International Pig Topics en International Food Hygiene).

De verschillende activiteiten die zullen plaatsvinden op het Meat Safety Paviljoen zijn een Meat Safety Quiz, een Meat Safety Walk en een Meat Safety Informatie Lounge. De Meat Safety Quiz zal dagelijks worden gehouden, deelnemers maken kans op een gratis 5 jarig abonnement op International Food Hygiene. De Meat Safety Walk zal bezoekers langs alle bedrijven leiden die actief zijn in Meat Safety. Daarnaast zal de Meat Safety Informatie Lounge bezoekers de mogelijkheid bieden om meer informatie over het thema te lezen. Tevens zal er op het paviljoen een informatiebalie te vinden zijn met als doel het informeren van de bezoekers over het Meat Safety Congres.

Het Meat Safety Congres zal plaatsvinden op dinsdag 20 april van 13.00 tot 16.30 uur en op woensdag 21 april van 10.00 tot 17.30 uur. Tijdens het congres zullen verschillende onderwerpen ter sprake komen: farming & breeding, nutrition, slaughter & processing processes, retail & consumer, measuring & monitoring en opportunities & threats.

Meer congressen tijdens VIV Europe
Meer informatie over de andere congressen, zoals het Animal Nutrition & Health Congres door COST-Office - ESF en de Technical Sessions die worden gehouden tijdens VIV Europe kan worden gevonden op de website www.viv.net .

Landen Paviljoenen
Naast de Eggs! en Meat Safety Paviljoenen zullen er ook verschillende landen paviljoenen te vinden zijn op VIV Europe. Zo zal er een Spaans, Frans, Italiaans en Chinees paviljoen zijn. Verder zullen ook een aantal buitenlandse delegaties een bezoek brengen aan VIV Europe, zoals een Russische en Iranese delegatie.

Holland Corridor
Op de beursvloer zal de gang tussen hal 7 en hal 12 worden ingericht als de Holland Corridor. Verschillende stands zullen hier typisch Nederlandse spullen verkopen en tentoonstellen. De stands die er onder andere zullen staan zijn: een klompenboer, een tulpenbollen stand een stand met Nederlandse souvenirs en een tentoonstelling van verschillende dieren schilderijen.

Noot voor de redactie (