Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 16 maart 2010

LEGENDARISCHE BASSIST LARRY GRAHAM (EX- SLY AND THE FAMILY STONE) KOMT MET ZIJN GRAHAM CENTRAL STATION VOOR TWEE SHOWS NAAR NEDERLAND

De legendarische bassist Larry Graham komt met zijn Graham Central Station voor het eerst sinds ruim tien jaar weer naar Nederland toe. Op dinsdag 20 april 2010 speelt Larry Graham & Graham Central Station in de Grote zaal van WATT. De dag ervoor spelen ze in 013 te Tilburg. Graham is het best bekend als de bassist van Sly and the Family Stone en als de oprichter en voorman van Graham Central Station. Hij wordt gezien als de uitvinder van de slapping-techniek, wat er voor zorgde dat het toonbereik van de basgitaar radicaal werd uitgebreid. Deze stijl is kenmerkend is voor de funkmuziek zoals die in de jaren '70 to wasdom kwam.

Als jonge muzikant speelde Larry Graham in de 60's al in begeleidingsbands van John Lee Hooker en Jackie Wilson. In 1968 werd Graham lid van de legendarische funkrock band Sly and the Family Stone waar hij meespeelde op de albums Stand en There's a Riot Goin' On met hits als Dance to the Music en Everybody Is a Star. In 1972 verliet Graham de groep om zijn eigen funkband te starten: Graham Central Station. Met deze groep ontwikkelde hij een zware deep funk muziekstijl die leidde tot een aantal grote hits in de Amerikaanse R&B charts. In het midden van de jaren zeventig had Larry Graham tevens een belangrijk aandeel in de carrière van de funk- en soulzangeres Betty Davis, de vrouw van de jazzlegende Miles Davis.

Van 1998 tot 2001 speelde Graham in Prince zijn begeleidingsband The New Power Generation, en ook in de jaren daarna speelde Graham nog incidenteel met Prince. Nadat Graham Central Station eind jaren negentig een plek kreeg in the Rock and Roll Hall of Fame werd de groep nieuw leven ingeblazen wat leidde tot een aantal tournees en plaatopnames.

DI 20 APRIL 2010 LARRY GRAHAM & GRAHAM CENTRAL STATION @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E 22,50 (excl. servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar, uitsluitend via de website van WATT, alle Primera winkels, en in Rotterdam ook bij Plato (Meent) en Velvet Music (Oude binnenweg).

www.watt-rotterdam.nl

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /