Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jong kunsttalent aan de slag voor SOS Kinderdorpen

Leerlingen Haagse School voor Jong Talent veilen eigen 'deksels werk'

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag vormt op dinsdag 20 april a.s. het decor voor Olvarit Deksel Day. Negen getalenteerde leerlingen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar maken ieder een kunstwerk van duizenden dekseltjes van maaltijd- en fruitpotjes. De opbrengst van de geveilde kunstwerken gaat naar internationale kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen.

De 9 kinderen die op 20 april in actie komen zijn leerlingen van de Haagse School voor Jong Talent, dé kweekvijver van kunstzinnig Nederland. Ze zijn al weken bezig om van de tienduizenden bont gekleurde dekseltjes een kunstwerk te maken. De leerlingen hebben de opdracht gekregen om het belang van variatie in voeding in hun kunstwerken te laten terugkomen. De dekseltjes waarmee ze werken, zijn door jonge ouders gespaard tijdens de Olvarit Groeiloterij. Met deze loterij wil Nutricia aandacht vragen voor het belang van variatie in voeding.

Op 20 april geven de kinderen een heuse persconferentie en onthullen ze hun kunstwerken. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wat Olvarit Deksel Day
Wanneer 20 april 2010 van 10.00 - 13.00 uur
Waar Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten - Prinsessegracht 4 - 2514 AN Den Haag Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers 10.15 uur Welkomstwoord door Marcel Beerthuizen (algemeen directeur van SOS Kinderdorpen) & Jan van Bilsen (directeur van de School voor Jong Talent) 10.30 uur Onthulling kunstwerken & persconferentie jonge kunstenaars 11.30 uur Veiling kunstwerken
12.00 uur Lunch
13.00 uur Afsluiting

Wij en de kinderen zien u graag op 20 april!

Vriendelijke groet,

Koninklijke Acadamie voor Beeldende Kunst
SOS Kinderdorpen
Olvarit

Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst / School voor Jong Talent. De KABK leidt studenten op tot zelfstandige en zelfbewuste kunstenaars en ontwerpers, die gedreven door een experimentele instelling een eigenzinnige inbreng hebben in hun discipline en de maatschappij. De School voor Jong Talent (SJT) is toegankelijk voor leerlingen die willen doorstromen naar de KABK. Leerlingen kunnen vanaf groep 7 onderwijs volgen bij de School voor Jong Talent.

Olvarit Groeiloterij
De deksels die de jonge kunstenaars in hun kunstwerken hebben verwerkt, zijn afkomstig van jonge ouders die hebben meegedaan aan de Groeiloterij van Olvarit. In de afgelopen maanden hebben jonge ouders dekseltjes gespaard van de maaltijd- en fruitpotjes en deze opgestuurd naar Olvarit om kans te maken op de hoofdprijs van ¤10.000 of één van de 500 andere prijzen. De winnaar van de hoofdprijs van ¤10.000 wordt bekend gemaakt tijdens de laatste trekking op 20 april. Olvarit wil met de Groeiloterij aandacht voor het belang van gevarieerde voeding op jonge leeftijd en de vele verschillende maaltijd- en fruitvarianten die ouders kunnen kiezen om die variatie in de voeding te krijgen. Door al op jonge leeftijd te beginnen met het aanbieden van verschillende smaken en producten leren kinderen makkelijker nieuwe smaken accepteren. Daarnaast krijgen ze alle benodigde voedingsstoffen binnen, ontwikkelen ze een brede smaak en is het goed voor de mondmotoriek.

SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Wij werken vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak kunnen we in 132 landen verspreid over de hele wereld ruim 410.000 kinderen een solide basis geven. En daarmee een kans om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen, die een bijdrage leveren aan hun omgeving.