Gemeente Winterswijk


Spelers De Graafschap zetten zich in voor leerlingen De Korenburg

13 april 2010

De voltallige selectiegroep van de kersverse kampioen De Graafschap stapt de komende periode in bussen van shirtsponsor Syntus om een aantal Achterhoekse projecten te ondersteunen. Syntus en De Graafschap willen op deze wijze hun betrokkenheid bij De Achterhoek benadrukken. Op 20 april zijn spelers van De Graafschap, speciaal voor leerlingen van De Korenburg, tijdens een voetbalfestijn actief op de velden van voetbalvereniging Winterswijk. De Korenburg, vv Winterswijk en de gemeente Winterswijk maken dit evenement gezamenlijk mogelijk.

Door een veranderde leefstijl zijn Nederlanders ongezonder geworden; te veel eten, roken en drinken en te weinig bewegen. De gemeente Winterswijk is vorig jaar gestart met het grensoverschrijdende project Gezonde Kinderen in een Gezonde Kindomgeving (GKGK). Gedurende drie jaren wordt lokaal samengewerkt ter preventie van bewegingsarmoede, ongezonde voeding en slaaptekort bij jonge kinderen. Samenwerking met derden, het onderwijs, de sportverenigingen, de buurt en gezondheidszorg acht de gemeente Winterswijk ook de komende tijd noodzakelijk om de bewegingsarmoede, ongezonde voeding en slaaptekort in haar gemeente terug te dringen.

Voetbalfestijn terrein Jaspers
Ruimte om te spelen, bewegen en te sporten is van belang voor de jeugd om zich gezond te kunnen ontwikkelen. En bovendien is sport ook gewoon leuk om te doen. In de gemeente Winterswijk worden hiervoor diverse activiteiten georganiseerd. Momenteel verzorgd voetbalvereniging Winterswijk op de dinsdagmiddagen na schooltijd al extra trainingen aan leerlingen van speciaal basisonderwijs De Korenburg. Op dinsdagmiddag 20 april aanstaande wordt hieraan een feestelijk tintje gegeven onder leiding van spelers van De Graafschap. De hele school doet dan mee aan een naschools voetbalfestijn. Van 15.00 - 17.00 uur zijn er tal van voetbalactiviteiten op het terrein 'Jaspers'. Het belooft een gezellig en sportief spektakel te worden.