Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe film van Tamar van den Dop in de maak
Casting voor 'Supernova' in volle gang

Regisseuse en actrice Tamar van den Dop werkt momenteel aan de voorbereidingen van haar tweede lange speelfilm 'Supernova'. 'Supernova' vertelt het verhaal van Meis van vijftien jaar oud die met haar ouders en haar oma in een klein huisje woont in de bocht van de weg. Meis wil een groots en meeslepend leven. Maar er gebeurt niets, behalve het wachten op de volgende auto die de voorgevel ramt.

Tamar van den Dop: "Supernova is een rijk, ontroerend en filmisch verhaal. Het existentiële van de pubertijd, de vraag naar het ontstaan der dingen, het vluchten in fantasieën en ontluikende seksualiteit. Het 'her'vinden van durf maar ook het voelen van gemiste kansen, het verstikkende saaie leven op het platteland en de zucht naar avontuur en de grote stad. Ik wil met 'Supernova' een viering op het leven maken, want het geworstel met jezelf en elkaar is vaak ook wat dit leven zo waardevol maakt."

'Supernova' heeft vorige week realiseringssubsidie ontvangen van het Nederlands Fonds voor de Film.

Raymond van der Kaaij van Revolver Media: " Wij zijn blij dat het Nederlands Fonds voor de Film haar nek heeft uitgestoken voor dit project. 'Supernova' wordt een toegankelijke arthouse film waar wij de afgelopen jaren met veel passie en enthousiasme aan hebben gewerkt. Samen met het talent van Tamar weten wij zeker dat we een prachtige film in de bioscopen gaan brengen. We hopen de film dit jaar verder te financieren zodat we Supernova nog dit najaar kunnen realiseren, de casting is in ieder geval al in volle gang"

'Supernova' wordt geproduceerd door Revolver Media in coproductie met IJswater Films van producent Marc Bary en is ontwikkeld met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het Rotterdams Fonds voor de Film. Het scenario is gebaseerd op het Vlaamse roman 'Mijn vader zegt dat wij levens redden' van Do van Ranst, winnaar van de de Vlaamse en Duitse Jeugdliteratuurprijzen. De Belgische co-producent is Epidemic Film van regisseur Koen Mortier.

Over de regisseuse
Tamar van den Dop studeerde in 1993 af aan de Toneelschool van Maastricht. Als actrice speelde ze in vele bekroonde Nederlandse films en series, zoals in de Oscarwinnende film 'Karakter'. Ze regisseerde de korte films 'Lot' en 'Schat'. Beiden waren Nederlandse nominaties voor de Academy Awards en werden wereldwijd vertoond op festivals en in de bioscoop. In 2007 ging haar eerste speelfilm 'Blind' in première.




Ingezonden persbericht