Ingezonden persbericht

DeviceLock voorkomt datalekkage via iPad

Rotterdam, 20 april 2010 - De software van DeviceLock beschermt bedrijfsnetwerken ook tegen datalekkage via de nieuwe iPad van Apple. DeviceLock beheert de lokale gegevensoverdracht tussen iPad's en bedrijfscomputers. Gebruikers van DeviceLock zijn daarmee in staat zelf de toegangsrechten te definiëren en toe te passen op de nieuwe en veelverkochte tablet computer. Dit gaat met dezelfde flexibiliteit en nauwkeurigheid als bij de iPhone, iPod touch, PDA's en andere verwisselbare opslagapparaten.

Beveiligingsbeleid
"Met DeviceLock hebben systeembeheerders al de technologie in huis om te voorkomen dat gebruikers gevoelige informatie kopiëren naar een iPad en dit verspreiden naar plekken buiten het beveiligde bedrijfsnetwerk," zegt Ashot Oganesyan, oprichter en CTO van DeviceLock. "De iPad zal niet alleen worden gebruikt voor het digitaal lezen van boeken, bekijken van video's en spelen van games. Gebruikers van een iPad zetten het apparaat in toenemende mate ook in voor hun werk. Het grote beeldscherm, het toetsenbord en een goed gefinancierde technische community voor de ontwikkeling van applicaties, stelt hen in staat om zowel inhoud te consumeren als te produceren. Werkgevers moeten erop voorbereid zijn dat mensen hun iPad meenemen naar het werk. Daar moet het veiligheidsbeleid op worden aangepast. DeviceLock is eenvoudig te configureren voor de implementatie van deze beleidsregels."

Over de software van Devicelock
DeviceLock biedt iedere bedrijfstak en organisaties van verschillende omvang, software voor een proactieve bescherming van werkplekken. De software beschermt netwerken tegen het lekken van gegevens op lokaal niveau en bovendien tegen infiltraties door malware als gevolg van onoplettendheid van gebruikers, onopzettelijke fouten of kwaadwillend handelen. Daarbij maakt de software gebruik van een synchronisatiefiltertechnologie, waarvoor patent is aangevraagd. Dit filter stelt systeembeheerders in staat gegevensuitwisseling tussen alle typen apparaten en lokale poorten van bedrijfscomputers centraal en uiterst precies te controleren, online te bewaken, schaduwkopieën van te maken, inlogboeken vast te leggen en deze te analyseren. Beveiligingsbeheerders kunnen per bestandstype bepalen of en door wie er mag worden gesynchroniseerd met andere apparaten.

De software heeft een overzichtelijk centraal beheer, dat volledig integreert met Microsoft Active Directory. De ondersteuning van DeviceLock Enterprise Server biedt uitgebreide mogelijkheden voor het uitvoeren van audits. Daarbij kan het computers op afstand real-time monitoren en controleren op correcte toepassing van het beveiligingsbeleid. Bovendien beschikt de software van Devicelock over uitgebreide zoekfuncties voor event logs en schaduwkopieën, waardoor de controle op de naleving van beveiligingsbeleid exacter, gebruiksvriendelijker en minder tijdrovend is.

De uitgebreide mogelijkheden voor het definiëren van beleidsparameters stelt systeembeheerders in staat een concernbreed IT-beveiligingsbeleid vast te stellen en uit te voeren. Met DeviceLock zijn zij uitgerust met een tool om op een logische manier de rollen van iedere medewerker, afdeling of groep medewerkers te definiëren, om op basis daarvan het gebruik van lokale poorten en randapparaten te bepalen. Zo krijgen medewerkers alleen de minimaal noodzakelijke set bevoegdheden die zij nodig hebben voor het uitoefenen van hun taken. Dit beperkt het risico op datalekken en helpt bedrijven te voldoen aan de actuele IT-wetgeving en de normen die gelden binnen de verschillende branches.

Over DeviceLock, Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint device controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. DeviceLock beschermt nu ruim vier miljoen computers in meer dan 60.000 organisaties over de hele wereld. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op http://www.devicelock.com.



Ingezonden persbericht