Gemeente Utrecht

2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
57 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 20 april 2010)

Schriftelijke vragen inzake begraafplaats Vleuten

Na jaren lijkt het dan toch te lukken dat er een zeer noodzakelijke begraafplaats komt in Vleuten. D66 was en is daarvoor het college zéér erkentelijk. Inmiddels zijn er gesprekken met verschillende begrafenisondernemers. D66 begrijpt dat er problemen zijn ontstaan met de exploitatie door begrafenisondernemers omdat de gemeente de grond in eigen beheer wil houden.

D66 heeft hierover de volgende vragen:


1. Klopt de informatie dat de gemeente de grond in eigen beheer wil houden? Zo ja, waarom is dat? Wat is de reden dat u van mening bent veranderd? De begraafplaats zou toch worden geprivatiseerd, omdat de risico's van de exploitatie anders eenzijdig bij de gemeente zouden liggen?
2. Indien een begrafenisondernemer zelf een aula moet bouwen, zonder de grond in eigen beheer te krijgen, wordt de investering en exploitatie lastiger. Hoe wilt u dit oplossen?
3. Bent u het met D66 eens dat de begraafplaats Hamlaan zo snel mogelijk zou moeten worden gerealiseerd? Zo ja, hoe wordt dit meegenomen bij de inschrijving?
4. Hoeveel begraafplaatsen zouden er moeten komen volgens de inschrijving?
5. Wat vindt u van het idee voor een grafheuvel, zodat er meer begraafplaatsen zouden kunnen komen en tegelijkertijd het probleem van de geluidsoverlast zou kunnen worden gereduceerd?
6. Kunt u een realistische planning geven van de realisatie van de begraafplaats Hamlaan?

---- --