Ingezonden persbericht


Persbericht

Cloudspeakers sluit overeenkomst met Buma/Stemra

Hilversum, 20 april 2010 - Online muziekplatform Cloudspeakers heeft een overeenkomst gesloten met auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. De overeenkomst heeft betrekking op de afdracht van vergoedingen voor het ter beschikking stellen van muziek via embedded audio en video op de website van Cloudspeakers. Cloudspeakers is na grootmacht YouTube een van de eerste online partijen die hiervoor een regeling heeft getroffen met Buma/Stemra.

Cloudspeakers, dat in 2007 werd opgericht, brengt online muziekrecensies, audio en video bij elkaar. Op www.cloudspeakers.com vinden muziekliefhebbers alle recensies en beeld- en geluidsbestanden van de betere popmuziek. In 2008 werd Veronica Holding (nu V-Ventures) aandeelhouder en dat bracht de ontwikkeling van het muziekplatform in een stroomversnelling. Na een klein half jaar onderhandelen is Cloudspeakers tot overeenkomst gekomen met Buma/Stemra over de afdracht van een vergoeding voor het gebruik van muziek in audio- en videostreams. De overeenkomst gaat per direct in.

Legaal content ontsluiten
Directeur Chris Bol van Cloudspeakers: "Met Cloudspeakers hebben we vanaf het begin de ambitie uitgesproken om legaal content te ontsluiten. We vinden het belangrijk om niet alleen onze gebruikers een goede plek te bieden voor muziek, maar ook de artiesten en songwriters te steunen die op onze website terug te vinden zijn.´ Ook voor Cloudspeakers zelf is de overeenkomst met de auteursrechtenorganisatie van groot belang. Chris Bol: 'Nu we met deze overeenkomst een volledig legale dienst aanbieden, hebben we een veel betere positie in gesprek met zakelijke partijen die diensten van Cloudspeakers willen afnemen. Het feit dat we een grote multimediale partij als Veronica achter ons hebben staan, heeft onze positie, ook in de gesprekken met Buma/Stemra, zeker versterkt."

Rechten goed geregeld
Ook Buma/Stemra is blij met de overeenkomst. Directievoorzitter van Buma/Stemra, Cees Vervoord: "Cloudspeakers is een typisch voorbeeld van een partij die haar muziekgebruik goed wil regelen. Het is nog een relatief jonge en kleine organisatie en de door ons vorig jaar gelanceerde digitale muzieklicenties bieden een prima oplossing voor Cloudspeakers. Ik hoop van harte dat het een groot succes wordt en dat dit Nederlandse bedrijf een positie weet te verwerven in de online muziekwereld."

Over Cloudspeakers

Cloudspeakers is in 2007 ontstaan met als voornaamste doel om het vinden van relevante muziek te vergemakkelijken. Cloudspeakers is een muziek aggregator website met links naar reviews, audio en video. Op basis van ratings uitgedeeld door muziekjournalisten wordt de zogenaamde Cloudspeakers score berekend, waarmee de gebruikers in een oogopslag kunnen zien hoe populair een artiest of album is.

Over Buma Stemra
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Naast onze kernactiviteiten stimuleren wij nieuw talent door het organiseren van showcases, masterclasses en de jaarlijkse liedjeswedstrijd het Dutch Writers Camp. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur. Meer informatie: www.bumastemra.nl.