Ingezonden persbericht


Gratis dalkorting uitproberen op OV- chipkaart in Gelderland, Overijssel en Flevoland Tot 1 september na 9.00 uur met 20% korting in de bus

Heeft u een persoonlijke OV-chipkaart? Ga dan snel naar www.ervaarhetov.nl en profiteer van gratis dalkorting. Tot 1 september kunnen mensen met een persoonlijke kaart op werkdagen 20% korting krijgen op busreizen die na 9.00 uur starten en in het weekend de hele dag.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen en de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland (m.u.v. Almere en stadsdienst Lelystad) en de Regio Twente, laten hun inwoners graag kennis maken met de voordelen van de OV-chipkaart. De korting geldt voor zowel het basis- als het kilometertarief in alle bussen. De korting geldt ook voor 65-plussers en kinderen die al leeftijdskorting hebben.

Voor meeste reizigers voordelig
Voor mensen die na 9.00 uur instappen, is het altijd voordelig gebruik te maken van de dalkorting. Om veel mensen al van dit voordeel te laten profiteren, wordt de dalkorting nu al aangeboden. De Stadsregio Arnhem Nijmegen benadrukt dat de invoering gezien moet worden als een testperiode en wil dan ook graag weten of mensen tegen problemen aanlopen in het gebruik van de dalkorting. Ook het adviesorgaan van consumenten in het Openbaar Vervoer, het ROCOV, vindt de invoering een goed initiatief. Hiermee heeft de stadsregio de laatste maanden regelmatig overleg gepleegd.

Voor en na 9.00 uur

Als reizigers al voor 9.00 uur instappen en na 9.00 uur overstappen (binnen 35 minuten), werkt de techniek nog niet optimaal. Dat komt omdat de verschillende vervoerders met verschillende systemen werken, die elkaars gegevens nog niet goed kunnen verwerken. In die gevallen is het onvoordelig om al te reizen met een OV-chipkaart met dalkorting. Het kan betekenen dat mensen tweemaal het opstaptarief moeten betalen bij Breng/Connexxion en bij de andere vervoerders (Veolia, Arriva en Syntus) geen korting krijgen. Zodra de systemen wel goed op elkaar aansluiten, worden de reizigers hierover geïnformeerd.

Bestellen
Ga voor meer informatie en het bestellen van de dalkorting naar www.ervaarhetov.nl. Dalkorting is een persoonsgebonden reisproduct en kan dan ook alleen op een persoonlijke OV-chipkaart geladen worden. De actie start medio april en loopt 1 september 2010 automatisch af. Hoe eerder u bestelt, hoe langer u dus met korting reist! Na deze periode kunt u de dalkorting voor E 7,50 per jaar aanschaffen.




Ingezonden persbericht