Gemeente Beverwijk


Fiets- en voetgangersbrug Broekpolder in gebruik

Op dinsdag 20 april is een belangrijke voetgangers- en fietsverbinding in gebruik genomen in de Broekpolder. Het gaat om de brug ter hoogte van de Eduard Jacobslaan vanaf de Laan van Broekpolder naar het plandeel Waterwijk Zuid.

Tussen de plandelen Lanen 7 en 8 van de Broekpolder loopt een fietspad langs de Eduard Jacobslaan. Dit fietspad is een deel van de route vanaf de Belgiëlaan naar het toekomstige Aagtenpark. De brug ligt er al een tijd, maar bleef afgesloten omdat in Waterwijk Zuid nog veel bouwverkeer reed. Nu steeds meer woningen opgeleverd worden, neemt het bouwverkeer af en kan de brug veilig worden gebruikt. Met borden wordt nog wel gewaarschuwd voor incidenteel aanwezig bouwverkeer.

Via de brug kunnen bewoners van de deelplannen Lanen 7 en 8 zonder omweg met hun kinderen naar de MFA Waterwijk met daarin de kinderopvang, de basisscholen en de sportaccommodaties. Om deze route veilig te maken is eerder al een beveiligde oversteek met zebrapad, middenberm en knipperlichten over de Laan van Broekpolder gemaakt. Met de openstelling is weer een belangrijke stap gezet naar de afronding van de Broekpolder.

Beverwijk, 20 april 2010