Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke publicatie

Moederbedrijf ENERPAC neemt HYDROSPEX over

EDE, THE NETHERLANDS / MILWAUKEE, WI, USA / April 14, 2010 --

Vandaag heeft Actuant Corporation (NYSE: ATU), het moederbedrijf van Enerpac, bekendgemaakt dat het de aandelen van Hydrospex heeft overgenomen. Hydrospex, gevestigd te Hengelo, ontwerpt en produceert systemen en producten voor de zware hijs- en hefmarkt, zoals strand jacks, hydraulische portaalkranen en sledesystemen. Tot de klantenkring behoren ondernemingen op gebied van zwaar transport en hijsen zoals Mammoet, Sarens, Burkhalter en Bigge.

"De positie als marktleider, de sterke merknaam en de uitgebreide product- en systeemportefeuille van Hydrospex vormen een perfecte aanvulling op de activiteiten van Enerpac", aldus Mark Sefcik, directeur van Enerpac. "Integrated Solutions is een van de belangrijkste divisies voor onze groei en de combinatie van de mondiale netwerken van Hydrospex en Enerpac zal deze groei verder bevorderen."

Hydrospex zal onder de Integrated Solutions-divisie van Enerpac gaan vallen. Pieter Kroese, Global Managing Director Integrated Solutions: "Hydrospex levert een nieuwe bijdrage aan de reeds bestaande potentie van Integrated Solutions en past precies binnen de ambities van Enerpac om de systeemcapaciteit en de klantenkring verder uit te breiden. De afgelopen 25 jaar heeft Tjerko Jurgens, CEO en eigenaar van Hydrospex, met zijn team hard gewerkt om de huidige marktpositie te realiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat de ervaring van Hydrospex op het gebied van zware hijs- en hefmiddelen in combinatie met de synchronisatie-expertise en wereldwijde aanwezigheid van Enerpac de klant een totaalpakket biedt voor hydraulische en mechanische systemen ten behoeve van de verplaatsing van zware objecten en constructies. Ik zie er dan ook naar uit om met Tjerko en zijn managementteam samen te werken en onze portefeuille met industriële middelen verder uit te breiden."

Enerpac heeft tevens de acquisitie afgerond van Team Hydrotec, gevestigd te Singapore. Door deze acquisitie zullen de technologische capaciteiten sterk worden uitgebreid. Beide acquisities weerspiegelen de ambitie van Enerpac om Integrated Solutions op wereldwijde schaal aan te bieden en het aanbod op het gebied van technologie verder te verbreden.

Ga voor meer informatie over Actuant, Enerpac en Hydrospex naar de websites van de ondernemingen via www.actuant.com , www.enerpac.com en www.hydrospex.com